10 грудня 2023 17:27

"Жирона" – це такий собі іспанський "Лестер". Журналіст оцінив перспективи католонців, згадавши про Циганкова

Жирона цього сезону є головною сенсацією розіграшу чемпіонату Іспанії. Команда Віктора Циганкова та Артема Довбика займає друге місце у турнірній таблиці, але у разі перемоги над Барселоною обійде Реал Андрія Луніна та стане лідером.


Хосе Альварес порівнює Жирону з Лестером, який сенсаційно виграв АПЛ у сезоні 2015/16.

«Для мене Жирона – це такий собі іспанський Лестер, який абсолютно несподівано виграв англійську лігу кілька років тому».

Журналіст відзначив тренера та гравців каталонців, згадавши про Віктора Циганкова.

«У неї є чудовий тренер Мічел, а також молоді талановиті футболісти, які голодні й хочуть йти вперед. Такі, як Савіньо та Циганков.

А ще є досвідчені футболісти, такі як 37-річний нападник Стуані, який все ще дуже хороший, або Гарсія, який добре грає в лінії півзахисту. Для мене це ідеальне поєднання».

Але Альварес впевнений, що повторити успіх Лестера в Іспанії команді українців не під силу.

«Чи виграє Жирона чемпіонат? Ні. Я думаю, що вони посядуть четверте місце в Ла Лізі, тому що не зможуть впоратися з Реалом, Атлетіко та Барселоною. Ці три клуби занадто сильні. Але четверте місце все одно буде чудовим результатом, тому що це дасть їм можливість грати в Лізі чемпіонів».

Журналіст вважає, що Жирона продасть багатьох основних виконавців наступного року.

«Взагалі, команда Мічела не тільки забиває, але й грає в найкращий футбол у Ла Лізі. Я не сумніваюся, що Жирона перед ЛЧ втратить багатьох гравців, оскільки за ними прийдуть інші клуби.

Але до цього буде ще не один їхній виступ, перш ніж це станеться. Я сподіваюся, що в неділю буде суперматч між ними та Барселоною», — наводить слова журналіста Sportowefakty.