8 грудня 2023 22:51

Євген ПАСТ: "Монзуль взяла і просто вигадала пенальті"

В 17 турі чемпіонату УПЛ «Шахтар» 8 грудня взяв гору над «Вересом» – 2:0.


В розмові з кореспондентом Sport.ua воротар рівнян Євген Паст розповів, чи могли гості розраховувати на позитивний результат:


- Оригіналом не буду, коли скажу, що «Шахтар» і «Верес» це команди різного рівня. Хоча в тактичному плані «гірники» нас сьогодні нічим не здивували. Вони діяли так, як ми очікували, просто виконавча майстерність номінальних господарів була вищою. Тому звитягу «Шахтаря» слід визнати заслуженою.


- Чи награв «Верес» на гол?


- Думаю, що так. Після несправедливого, інакше й не скажеш, пенальті в наші ворота, яке призначила арбітриня Монзуль, а мені вдалося парирувати удар Зубкова, рівняни на емоційному піднесенні видали непогану десятихвилинку й у нас були напівмоменти. Проте на 69-й хвилині все зіпсував згаданий уже Зубков, який дальнім «пострілом» зняв павутиння з верхнього кута.


- Коли вже зайшла мова про пенальті, то яке Монзуль інкримінувала порушення?


- Про це краще в неї запитати, просто взяла й вигадала пенальті. Добре, що для «Вереса» все обійшлося, до речі, я не вперше виграю дуелі в штатних пенальтистів «Шахтаря», тільки раніше це робив захищаючи ворота «Десни».


- Тоді наостанок, як би ти оцінив шанси «Шахтаря» в матчі з «Порту» 13 грудня, в якому визначиться володар путівки в плей-оф Ліги чемпіонів?


- Прекрасно розумію, що «Вересу» далеко до «Порту» й на тлі нашої команди «гірняки» виглядали переконливо. Але, без перебільшення, «Шахтар» нинішнього зразка справляє сильне враження контролем мяча, коли кожен виконавець чітко знає свій маневр. На мій погляд, в Португалії в «Шахтаря» є шанси досягти потрібного результату. «Верес» вболіватиме за «гірників».