6 грудня 2023 00:20

"Арсенал" із Зінченком на 97-й хвилині вирвав перемогу над "Лутоном"

Арсенал здобув важку перемогу над Лутон Таун у виїзному поєдинку 15 туру чемпіонату Англії, який відбувся у вівторок, 5 грудня (4:3).

Український захисник «канонірів» Олександр Зінченко розпочав матч на лаві запасних та вийшов на заміну на 65-й хвилині зустрічі замість поляка Якуба Ківіора за рахунку 3:3.


До появи українця на полі команди влаштували гольову стрілянину, забивши на двох шість м'ячів.


У складі «канонірів» відзначилися бразильці Габріель Мартінеллі та Габріель Жезус, а також німець Кай Хаверц, проте цього не вистачило для перемоги над новачком АПЛ.


Зінченко після виходу на поле активно брав участь в атакуючих діях Арсеналу, підключаючись до них своїм лівим флангом, і в результаті допоміг своїй команді вирвати три очки.

На сьомій компенсованій хвилині Олександр віддав передачу на капітана команди Мартіна Едегора, який точно навісив на Деклана Райса, який ударом головою забив переможний м'яч Арсеналу.

26-річний Зінченко провів цього сезону 20 матчів у всіх турнірах, забив один гол і зробив одну результативну передачу.

Арсенал зіграв 15 поєдинків, набрав 36 очок і посідає перше місце у турнірній таблиці чемпіонату Англії.

Наступний матч лондонська команда зіграє у суботу, 9 грудня на виїзді проти Астон Вілли у рамках 16-го туру англійської Прем'єр-ліги.


АПЛ, 15-й тур


"Лутон Таун" – "Арсенал" 3:4


Голи: Ошо (25), Адебайо (50), Барклі (57) — Мартінеллі (20), Жезус (45), Гаверц (60), Райс (90+7)


"Лутон Таун": Камінскі — Менґі, Ошо, Белл — Каборе, Мпанзу (Кларк, 88), Барклі, Дауті (Джайлз, 88) — Браун (Чонґ, 62), Таунсенд (Оґбене, 62) — Адебайо (Морріс, 62)


"Арсенал": Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Ківіор (Зінченко, 65) — Едеґор, Райс, Гаверц — Сака, Жезус, Мартінеллі (Троссар, 65)


Попередження: Браун (33), Барклі (44) — Жезус (45+1)