1 грудня 2023 15:56
1

Хау виступив проти ВАР на тлі пенальті ПСЖ на 98-й: "Це просто думка однієї людини проти іншої. Не хочу бачити її частіше, бо це зіпсує футбол"

Тренер «Ньюкасла» виступив проти ВАР на тлі пенальті у матчі з «ПСЖ».


Наприкінці гри Ліги чемпіонів (1:1) вінгер парижан Усман Дембеле у штрафному майданчику «сорок» спробував зробити навіс і потрапив у живіт захиснику Валентино Лівраменто, а від нього м'яч відскочив англійцю в лікоть. Головний суддя Шимон Марчиняк, ознайомившись із відеоповтором, призначив одинадцятиметровий і форвард «ПСЖ» Кіліан Мбаппе його реалізував.

Я хотів би бачити менше ВАР. У мене немає проблем з офсайдами [певними за допомогою ВАР], тому що це максимально схоже на правду: чи згоден ти з рішенням чи ні, лінії дають однозначну відповідь «так» чи «ні». В іншому я не прихильник ВАР.


«Я все ще думаю, що це просто думка однієї людини проти думки іншої людини. Це дуже суб'єктивно. Я хотів би бачити менше ВАР. Безперечно я б не хотів бачити його частіше, бо це зіпсувало б футбол.


Для мене проблемою ВАР є те, що рішення судді в полі стає недостатньо авторитетним, а в даному випадку [з непризначеним спочатку пенальті у ворота «Ньюкасла»] воно було вірним.


«Я все ще вірю, – я старомодний у цьому питанні – що рішенням на полі слід надати трохи більше авторитету, бо суддя перебуває на полі, він відчуває гру, керує нею. Це чогось так варте», – сказав Едді Хау.

судья Шимон Марчиняк-коннченый клоун