1 грудня 2023 00:17

Ліга Європи: "Шериф" з Ковалем драматично поступився "Славії", "Вільярреал" і "Байєр" оформили вихід у плей-оф

У четвер відбувся 5-й тур другого за силою євротурніру.


Ліга Європи, 5-й тур


Група F


Вільяреал – Панатінаїкос – 3:2


Голи: Баена, 29, Комесанья, 34, Моралес, 47 – Паласіос, 66, Іоаннідіс, 81


Нереалізований пенальті: Іоаннідіс, 66 (Панатінаїкос)


Група G


Серветт – Рома – 1:1


Голи: Бедіа, 50 – Лукаку, 22


Шериф – Славія Прага – 2:3


Голи: Товар, 45+3, Мбекелі, 56 – Юречка, 19, Зафейріс, 78, Тіджані, 90+5 (п.)


Група H


Гекен – Байєр – 0:2


Голи: Боніфейс, 14, Шик, 74


Мольде – Карабах – 2:2


Голи: Еріксен, 82, 87 – Жунінью, 12, Мустафазаде, 90+5


У групі F Панатінаїкос ледь не оформив камбек з Вільяреалом. Здавалось, гру було вирішено ще у першому таймі, коли Баена та Комесанья зробили перевагу "жовтої субмарини" більш ніж переконливою. Одразу по перерві іспанці втретє вразили ворота суперника і розслабились. Греки взялись до справи. Перший гол було скасовано через офсайд, а згодом Іоаннідіс схбив з пенальті, але його підстрахував Паласіос. Фотіс виправився за свій промах наприкінці зустрічі, але здобути бодай нічию так і не вдалось. Як наслідок, Вільяреал гарантував собі вихід з групи, а Панатінаїкос в останньому турі боротиметься з Маккабі Хайфа за призові.


У групі G Рома розійшлась миром з Серветтом. На гол Лукаку в середині тайму відповів Бедіа по перерві. У паралельному матчі Славія у доданий час вирвала перемогу у Шерифа, поступаючись по ходу матчу. Пражани і римляни йдуть далі, а Коваль і Ко втратили навіть теоретичні шанси на продовження боротьби.


У групі Н Байєр на класі здолав Гекен, здобувши п'яту перемогу з п'яти можливих. Натомість справжню інтригу у матчі з Мольде закрутив Карабах. Азербайджанці забили на початку матчу і вели гру до перемоги. Однак на останніх хвилинах двічі пропустили від Еріксена, але не опустили руки. На 5-й доданій Мустафазаде відновив статус-кво і залишив своїй команді непогані шанси на вихід з групи – в останньому турі Карабах зіграє з Гекеном, у якого нуль очок.