29 листопада 2023 10:18

"Палмейрас" відмовився продати "Шахтарю" 21-річного хавбека за чотири мільйони євро

2021 року головний тренер "Палмейраса" Абель Феррейра перевів капітана молодіжної команди "Вердао" Фабіо Сілву Фрейтаса – або просто Фабіньо – до основного складу. Хавбек, який може зіграти опорника, "вісімку" і навіть "десятку", пройшов через усі юнацькі команди "Алвіверде", а в останні два сезони використовувався в основному складі в якості джокера, як правило, виходячи в другому таймі для зміцнення опорної зони. Прогрес Фабіньо, який у 2023 році зіграв 37 матчів за основний склад "Палмейраса", хоча й провів на полі всього 872 хвилини, не залишився непоміченим іншими клубами.


За інформацією бразильського ESPN, спершу за Фабіньо прийшов "Ред Булл Брагантіно", а згодом і донецький "Шахтар" одразу запропонував чотири мільйони євро за 21-річного півзахисника. Однак "Палмейрас" має твердий намір утримати Фабіньо у складі на наступний сезон (у Бразилейрао грають за формулою "весна-осінь"), подовживши контракт із хавбеком до 2027 року.


Не виключено, що "Палмейрас" сподівається продати Фабіньо дорожче наступного року – якщо опорний хавбек стане твердим гравцем основного складу, а така вірогідність є, з огляду на те, що "Вердао" весь поточний сезон мав проблеми саме в опорній зоні після трансферу Даніло до англійського "Ноттінгем Форест". На даний момент у "Алвіверде" досить стабільне фінансове становище, команда має всі шанси на чемпіонство в Бразилейрао (підопічним Абеля Феррейри потрібно виграти три останні матчі) і може собі дозволити відмовитися від зазначеної ESPN суми в чотири мільйони євро.