27 листопада 2023 17:07

Журналіст: "Сила динамівського футболу - в простоті"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко у програмі "Вацко on air" проаналізував матч "Динамо" з "Рухом".


"Знаєте, яка в мене думка після матчу "Динамо" - "Рух"? Я не знаю, що Луческу мав на увазі, коли говорив про молоду команду в "Динамо". В матчі "Динамо" - "Рух" грали: в синьому - команда досвідчених футболістів, проти в жовто-чорному - команди дітей. Дітей - не безталанних, які хочуть грати у футбол і моментами у сезоні показували, що вміють грати у футбол. Дітей, яких на полі направляє рука тренера, але дітей, які не раз показували, що своїм намаганням грати у футбол можуть створювати проблеми супернику і собі. Проблеми, за які досвідчений суперник покарає. І тут був матч, коли мужики "дали дітям по зубам". І ті більше зібратися так і не змогли.


В матчі "Динамо" - "Рух" все було вирішено в першому таймі. "Динамо" повело в рахунку нічого не створивши. 19-річний голкіпер "Руха" Герета вибив м’яч прямо на Тимчика і так засмутився помилкою, що тут же пропустив у ближній кут після удару Тимчика. Нескладного удару, але це був гол. "Рух" намагався грати в своєму стилі: діяти агресивно, високо накриваючи суперника. "Динамо" разок-другий спробувало вийти з оборони через контроль м’яча, робило це стабільно невдало і в підсумку прийшло до висновку, потрібно вибивати м’яч, бо сила динамівського футболу в простоті. Вибили, закрилися в обороні, а "Рух" нехай вигадує, йому ж потрібно відігруватись.


"Рух" створив 2 моменти, але не з гри, а після стандартів. Обидва центральні захисники Слюбик і Дідик могли забивати, але змарнували прекрасні шанси. В свою чергу, "Динамо" і надалі нічого не створивши в атаці - забило вдруге. Знову молоді рухівці виходячи з оборони під тиском високо розташованого суперника, переоцінили свою якість роботи з м’ячем. Знову Герета невдало віддав Підгурському, який перебував під тиском Кабаєва. Хоча треба було просто вибити м’яч на трибуни, але рухівці прийняли інші рішення. Повертаючись до моменту з голом, Кабаєв м’яч перехопив, обіграв захисника і пробив у дальній кут. Для Кабаєва - це дебютний гол за "Динамо". 36 матчів знадобилось вінгеру одного із грандів, щоб відзначитись першим забитим м’ячем.


"Динамо" в другому таймі грало на куражі та на досвіді. "Динамо" вийшло на другий тайм із завданням - не дати відігратися супернику. І кияни блискуче впорались із цим завданням. Могли навіть забити ще, але не забили і нічого страшного. Головне, що суперник не отримав, а ні шансу. А в нинішніх реаліях "Динамо" - це величезний крок вперед. "Динамо" - летальне! Команда забиває те, що створює і не дає шансів забити своєму опоненту. А що ще потрібно для перемог у футболі?".