27 листопада 2023 14:36

"Це показує, що Павелко не жадібна людина". Кварцяний відреагував на зарплати в УАФ

Голова Волинської обласної асоціації футболу Віталій Кварцяний висловився про скандал навколо шалених зарплат в Українській асоціації футболу.


Кварцяний в інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів, який бюджет виділили обласним асоціаціям за час його роботи функціонером.

«Це показує, що Павелко не жадібна людина і давав людям заробити. Не я ж вирішував, скільки і кому платити. От скажіть, як можна було за 25 тисяч керувати обласною асоціацією футболу, маючи штат 5-7 осіб? За 10 років я лише п'ять місяців отримував зарплату, весь інший час працював на громадських засадах».

Легендарний екс-тренер Волині порівняв зарплати в регіональних асоціаціях з окладом голови комітету арбітрів Лучано Лучі.

«Звісно, це нас усіх пригнічувало і мучило. Чому в обласні асоціації не дають по 500 тисяч доларів на рік, як це робиться в Польщі? А ціни в наших країнах майже однакові.

Я вважаю, що такий розкид зарплат в УАФ – це неправильно. Але я не хотів один гавкати проти всіх, якщо інших усе влаштовувало. Сподіваюся, що нові керівники переглянуть підхід до обласних асоціацій, бо райони та ОТГ вимагають від нас підтримки».

Кварцяний очолює Волинську асоціацію футболу з 2017 року.