27 листопада 2023 13:39

"Жезус з "Арсенала" навіть поруч не стоїть". Кварцяний назвав найсильнішого бразильця у історії "Волині"

Колишній наставник та президент Волині Віталій Кварцяний висловився про бразильця Майкона, який виступав за луцьку Волинь та трагічно загинув у автокатастрофі в 2014 році.


«Я співпрацював з агентом Роберто, якому відразу сказав, що гравці нижче 190 мене не цікавлять. Він показав мені на відео Майкона, той був найбільш високим у якійсь дитячій команді. Коли Майкон приїхав до нас, виявилось, що у нього зріст – 188 см. Я був дуже злим, що мене надурили. Але коли побачив його у тренувальній грі, то відразу сказав: «Беру».

Також Кварцяний додав такі слова про Майкона.

«Він на м’яч взагалі не дивився, той був як приклеєний до нього. Цим він нагадував великих Марадону і Пеле. Ліва нога у нього була різностороння, та така, що права взагалі була непотрібна. Майкон дуже класно, пропорційно рухався і чітко виконував – клав м’яч як в лузу», - сказав відомий коуч в інтерв'ю Українському футболу.

За словами Віталія Володимировича, бразилець міг би грати за збірну.

«Якби Майкон не загинув, то грав би сьогодні за збірну Бразилії, я в цьому впевнений. Сильнішого нападника я там не бачив. Жезус з Арсенала навіть поруч не стоїть – Майкон був на дві голови вище».

Майкон у Бразилії захищав кольори Флуміненсе, Атлетіко Алагоіньяс та Фламенго.
Потім у 2009 році він перейшов до Волині, за яку виступав до 2012 року з перервою на оренду в Стяуа.
Після цього Майкон перейшов до Шахтаря, маючи період кар'єри виступів за Зорю та Іллічівець на орендних умовах.