27 листопада 2023 10:40

Олег КУЗНЕЦОВ: "0:4 від Косова? Бувають дні, коли нічого не виходить"

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2005 року народження) Олег Кузнецов підбив підсумки виступу команди у кваліфікаційному раунді Євро-2024 (U-19).


Юнацька збірна України завершила кваліфікаційний раунд Євро-2024 (U-19) на першому місці. Тепер на синьо-жовтих очікує еліт-раунд, який відбудеться навесні 2024-го. Про пройдешній турнір та плани на майбутнє офіційному сайту УАФ розповів головний тренер нашої команди Олег Кузнецов.

— Олеже Володимировичу, ваші слова про те, що в нашій групі немає фаворита, підтвердилися. Складно було?

— Як видно за результатом, усім було непросто. У Мальти, Косова та Словаччини були футболісти достатньо високого рівня. Ми припускали, що всі втрачатимуть очки, але хтось більше, хтось — менше. У нашій кваліфікаційній групі був пристойний рівень команд.

— Після перемоги над Мальтою була незрозуміла поразка від Косова. Із чим це пов'язано?

— Бувають такі дні, матчі, коли нічого не виходить. Моменти створювалися, але не реалізовувалися, а суперник мав кілька контратак, і наші індивідуальні помилки в обороні призвели до пропущених м'ячів.

— Чи був розбір польотів після такого провалу?

— В принципі, ні. Усе було за планом: проаналізували, вказали на помилки. Так, говорили про складне становище, але все, як і раніше, залишалося в наших руках, тож ніхто попелом голову не посипав…

— І в останньому поєдинку збірна України не помітила Словаччину…

— Просто в першому таймі ми добре використали два стандартних положення, забили ще один гол. А після перерви суперник відкрився, і ми могли забити ще стільки ж, але обмежилися одним м'ячем. У цій грі я не мав претензій до підопічних щодо реалізації гольових моментів.

— Кого б ви відзначили за підсумками турніру?

— Були помилки, але загалом команда виступила рівно. А щодо нових футболістів, то вони не розчарували. Я задоволений їхньою грою та ставленням до справи.


Фото - УАФ