27 листопада 2023 10:02

"Його для мене зараз не існує". Кварцяний розповів про конфлікт з Шевчуком - що сталося

Президент Федерації футболу Волині, легендарний тренер луцького одноіменного клубу Віталій Кварцяний, розповів про стосунки з колишній віцепрезидентом Вереса В'ячеславом Шевчуком.


Віталій Кварцяний відверто розповів, як В’ячеслав Шевчук, якому він фактично дав дорогу у великому, професійному футболі, «віддячив» йому через десятиліття потому.

«У 1996 році тренером ФК Волинь був Руденко, і Шевчук йому не підходив з якихось якостей, тому я його забрав до себе в Поділля. Я бачив у ньому талант.

Потім я запропонував його Догадайлу і Бузнику в юнацьку збірну України. У мене з Шевчуком завжди були хороші стосунки, але нещодавно він мене здивував своєю поведінкою, тому я не хочу про нього говорити».

Щоб не було здогадок і всіляких теорій, Кварцяний детально пояснив, в чому ж справа.

«Коли були вибори до Волинської асоціації футболу, Шевчук почав вести проти мене кампанію, підтримував мого конкурента і просив мене зняти свою кандидатуру з виборів.

Його для мене зараз не існує. Зраджують не вороги, зраджують друзі», – розповів Кварцяний в інтерв'ю «Українському футболу».


До повномасштабної війни в Україні Волинь виступала у Першій лізі, однак на новий сезон вирішила не заявлятись і припинила виступи на професіональному рівні у червні 2022 року.


Влітку 2023 року Волинь була виключена з ПФЛ, бо не подала заявку про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях сезону 2023/24 та не сплатила членські внески.


На рівні української Прем'єр-ліги Волинь востаннє виступала у сезоні 2016/2017 років.


Віталій Кварцяний чотири рази був головним тренером луцької Волині: 1988—1990, 1994—1996, 2001—2011 та в період з 2013 по 2017 рік.


Фото: ФК "Волинь"