23 листопада 2023 22:32

Ілля КВАСНИЦЯ: "Україна U-21 зробила лише половину справи у відборі Євро"

Транзитом через столицю Польщі футболісти молодіжної збірної України повернулися на Батьківщину з іспанської Мурсії, де провели чергові поєдинки відбору на Євро-2025-з Люксембургом та Азербайджаном.


В розмові з кореспондентом Sport.ua гравець нашої «молодіжки» 20-річний Ілля Квасниця поділився своїми враженнями про останні протистояння:


- З головним завданням – набрати шість очок, ми впоралися. Однак для перемоги над Азербайджаном довелося докласти значно більше зусиль.


- Але ж збірні Азербайджану і Люксембурга – сусіди по турнірній таблиці.


- Тут вся різниця в підході до гри. Люксембург діяв з відкритим забралом, атакував чималими силами, проте не завжди встигав повертатися до своїх володінь. Ось ми цей вільний простір й використовували. Азербайджанці ж зосередилися на тому, аби багато не пропустити, складалося враження, що 8-9 їхніх гравців постійно на підступах до карного майданчика. Справжня стіна, в якій було важко знайти шпаринку.


- Але ж азербайджанці встигали навіть загрожувати воротам українців.


- Це вже було в середині другого тайму, хоча коли б ми до перерви реалізували всі свої гольові моменти, то достроково б зняли з порядку денного питання про переможця. Десь далася взнаки втома, яка негативно позначилася на концентрації. Добре, що все обійшлося.


- Що говорив після останнього матчу в роздягальні керманич Унаї Мельгоса?


- Відчувалося, що він також незадоволений другим таймом, але привітав з перемогою, побажав, щоб ми уникли травм в тих матчах, що ще маємо зіграти цього року на клубному рівні. Адже в складі молодіжної збірної зберемося аж наприкінці березня 2024 року, коли готуватимемося до повторного поєдинку з Азербайджаном.


- Молодіжна збірна України чудово провела першу частину сезону, здобувши п'ять перемог поспіль, зокрема, й над головним конкурентом – англійцями в боротьбі за пряму путівку на Євро-2025. Завдяки чому наша «молодіжка» була на видноті?


-Я б виокремив чудовий мікроклімат в збірній. Це неабияк допомагало в скрутні моменти добиватися зламу й схиляти шальки терезів на свій бік. Втім, ми усвідомлюємо, що зроблено лише пів справи.


Фото: УАФ