22 листопада 2023 17:30

Віктор КОВАЛЕНКО: "Шкода, що російські футболісти не використовують своєї популярності для поширення антивоєнних послань"

Півзахисник Емполі Віктор Коваленко в інтерв’ю італійській пресі висловився на важкі теми – про війну в Україні, своїх рідних та близьких, а також про своє ставлення до російських футболістів.


“Сім’я? Ми трохи розкидані. Тато, якого звуть мене так само, як і мене, приєднався до мене в Емполі. Мама Людмила вирішила залишитися в Херсоні. Мій брат Дмитро переїхав до Німеччини і, на щастя, працює там. Моя дівчина Анастасія зазвичай тут в Емполі, але зараз повернулася до Києва до сім’ї на кілька днів: тридцять годин на автобусі. Виїзди з Флоренції щотижня. Я не хвилююся, у Києві ситуація під контролем”.

“В Україні я не був три роки. Я так сумую за домом. Востаннє організував хорошу вечерю з друзями. Мені пощастило: професійні футболісти приносять престиж країні, а не покликані воювати. Але натомість воюють непрофесіонали”.

“Російські футболісти? Я не знаю, як би я відреагував, якби побачив на полі росіянина. Це не їхня провина, але мені шкода, що вони не використовували соціальні мережі та популярність для поширення антивоєнних послань”.


27-річний Коваленко грає в Італії від початку 2021 року. Віктор перейшов із Шахтаря до Аталанти, але за весь час зіграв за клуб із Бергамо лише три хвилини. Двічі він здавався в оренду до Спеції, де за два сезони провів 47 матчів (один гол та п’ять асистів).

Сезон 2023/24 півзахисник проводить у черговій оренді – в Емполі. У складі тосканського клубу українець чотири рази з’явився на заміну та встиг відзначитися голом, який приніс його команді перемогу над чинним чемпіоном Наполі.

У Серії А виступає один представник росії – Олексій Міранчук, який також належить Аталанті. Віктор із ним перетинався у клубі з Бергамо у 2021 році.