22 листопада 2023 13:44

Зняття десяти очок з "Евертона" пов'язане з трансфером Рішарлісона в "Тоттенхем"

Покарання «Евертона» зняттям 10-ти очок в АПЛ за порушення правил фінансового фейр-плей має відношення до переходу бразильського форварда Рішарлісона в «Тоттенхем», повідомляє Sport Bible.


За даними комісії, яка розслідувала фінансові справи клубу, збитки клубу досягли позначки у 124,5 млн фунтів, що перевищило граничний поріг у 105 мільйонів.


Рішарлісон перейшов у «Тоттенхем» в липні 2022 року. Сума трансферу бразильця склала 50 мільйонів фунтів + бонуси, завдяки яким клуб міг заробити ще до 10 мільйонів. Фінальна сума могла скласти 60 мільйонів фунтів.

При цьому у клубі планували отримати за гравця не менше 80 мільйонів фунтів. Саме це, вважають у «Евертоні», призвело до проблем при обчисленні прибутковості та стабільності клубу - показника, який береться до уваги при визначенні відповідності фінансовим критеріям.


Відхід Рішарлісона та травми кількох гравців у клубі бачать причиною того, що команда зайняла тільки 17-те місце. Втрата кожного місця у таблиці АПЛ - це втрата суми у 2,1 млн фунтів.


Раніше повідомлялось, що з «Евертона» можуть зняти ще 9 очок. Також була інформація, що втрата очок загрожує і «Тоттенхему».