22 листопада 2023 12:37

"Міг стати першим номером "Динамо": екс-хавбек "Металурга" вказав на гравця, який не розкрив свій потенціал

Колишній півзахисник Металурга Сергій Рудика поділився думками стосовно того, чому у вихованця запорізького клубу Максима Коваля не вийшло стати основним у Динамо.

Сергій Рудика в кінці 2000-х років виступав у складі запорізького Металурга разом із Максимом Ковалем, який у 2010-му перейшов до Динамо.


Колишній півзахисник в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів, чому у голкіпера не вийшло стати першим номером у складі киян.


«Він проводить непогану кар’єру, проте, здається, не повністю розкрився в Україні. Міг стати першим номером Динамо, але тут вже до Шовковського питання, який стояв до 50 років. Коваль розглядався як заміна йому.


Всі очікували, що Шовковський скоро завершить, а він ніяк цього не робив. Коваль виріс з перспективного воротаря у того, який повинен грати. Якби він ще трохи посидів у Динамо, люди б забули, хто такий Коваль», – сказав Рудика для «УФ».


Коваль грав у першій команді Металурга з 2009-го по 2010-й роки: 22 матчі, 26 пропущених голів, шість сухих поєдинків.


У Динамо Максим перебував з 2010-го по 2018-й, п'ять разів залишавши клуб на правах оренди. Всього за киян він провів 106 ігор, пропустив 101 м'яч та 43 рази відіграв на нуль.


Наразі голкіпер виступає у тираспольському Шерифі, з яким має контракт до кінця 2023-го року.