22 листопада 2023 08:31

"Айнтрахт" знайшов у Чехії "нового Коло Муані"

Франкфуртський "Айнтрахт", чия атакувальна група капітально змінилася в літнє трансферне вікно після відходу кількох зірок, тепер намагається компенсувати втрати. І за даними Sky Germany, франкфуртці досягли щонайменше усної домовленості з нігерійським форвардом чеської "Вікторії" (Пльзень) Рафіу Дуросінмі. На думку скаутів "Айнтрахта", саме молодий габаритний нігерієць здатний замінити Рандаля Коло Муані, якого клуб підписав вільним агентом, а потім перепродав у ПСЖ за 95 мільйонів євро з урахуванням бонусів.


Остаточні деталі трансферу Рафіу з "Вікторії" в "Айнтрахт" ще будуть узгоджуватися між клубами – так само, як і терміни, оскільки пльзеньський клуб ще вирішує свої завдання в чемпіонаті Чехії та Лізі конференцій (де "Вікторія" вже достроково забезпечила собі плей-оф). Але якщо все пройде без додаткових проблем, то "Айнтрахт" випише чехам чек приблизно на сім-вісім мільйонів євро.


20-річний страйкер Дуросінмі повноцінно переїхав у Пльзень тільки влітку, після піврічної оренди, і вже забив дев'ять голів і віддав шість асистів у 19 матчах у всіх турнірах поточного сезону. Подібна результативність Рафіу схожа зі статистикою Коло Муані в минулому сезоні Бундесліги, тому, як очікується, габаритний нігерієць додасть варіативності атаці "Айнтрахта", якої франкфуртцям бракує зі старту сезону, коли вся ударна сила попереду була зосереджена в дуеті свіжопідписаних форвардів Омара Мармуша та Фареса Шайбі.


Наразі "Айнтрахт" йде на сьомому місці в Бундеслізі, частіше набираючи очки завдяки добре організованій обороні, і це означає, що Дуросінмі, найімовірніше, матиме час для адаптації в команді та Бундеслізі загалом.