21 листопада 2023 00:58

Сергiй РЕБРОВ: "Я теж вважаю, що там був чистий пенальті, але є VAR"

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував нічию (0:0) у вирішальному матчі з Італією в межах кваліфікації Євро-2024.


— Прокоментуйте ситуацію з падінням Мудрика, де був чистий пенальті, але арбітр навіть не переглянув повтор.

— Я теж вважаю, що там був чистий пенальті, але є VAR. Із мого погляду це був 11-метровий. Але це вирішуємо не ми. Напевно, при перегляді VAR не побачили фолу. Там є люди, які дивляться…


— Що не вдалося виконати? Що завадило перемогти?

— Ми мали план на гру. Ми грали проти чинного чемпіона Європи. Дуже важко проти цієї команди з перших хвилин постійно пресингувати. Тому в першому таймі ми більше сконцентрувалися на обороні, а в другому грали інтенсивніше, більше пресингували, завдяки цьому відбирали м’яч і створювали моменти. Так, зараз хлопці дуже засмучені, тому що не здобули результат. Але я вважаю, що вони показали гарну гру, можу тільки подякувати їм.


— Наскільки важко було пройти весь шлях у такій групі та потрапити в плей-оф, який відбудеться наступного року?

— Звичайно, це важко. Небагато людей вірили в нас. Ми боролися до останньої гри. Я вдячний гравцям, з якими ми працюємо разом приблизно півроку. Вони показали розуміння нашої гри, показали український характер. Як усі ви знаєте, війна в Україні продовжується. Це важко для гравців, які завжди дивляться в телефон, стежать за новинами, так само, як і я. Непросто працювати в цій атмосфері. Але ми всі розуміємо, що представляємо сильну країну, що й продемонстрували на полі. Ми показали характер, билися за нашу країну.


— Що ви можете сказати про трибуни й атмосферу в Леверкузені?

— Я люблю грати в Німеччині, упевнений, гравцям теж тут подобається. Вдячний Леверкузену й Німеччині за можливість зіграти на цьому чудовому стадіоні. Чудова атмосфера була під час виконання гімну. Італійці аплодували нам — це дуже емоційна річ. Цей матч показували в багатьох країнах. Італійці виявили повагу до України й підтримку, атмосфера була чудовою.