20 листопада 2023 08:03

Україна – Італія. Спаллетті лише раз програвав українським командам

Фото - ua.depositphotos.com


Матч Україна – Італія стане шостим біля керма Скуадри адзурри для Лучано Спаллетті. У п’яти попередніх наставник здобув три перемоги, за однієї нічиєї та однієї поразки. За понад 800 матчів на найвищому рівні Спаллетті сім разів грав із українськими командами: один – зі збірною, шість – із клубами. У цих поєдинках наставник збірної Італії зазнав лише однієї поразки за п’яти перемог і однієї нічиєї. Причому єдину поразку від українських команд Спаллетті зазнав 17 років тому – у листопаді 2006-го.


Спаллетті проти Шахтаря
Саме у сезоні-2006/2007 команда Спаллетті вперше зустрілася з українським клубом. Сталося це у групі Ліги чемпіонів, де в одному квартеті опинилися Рома та Шахтар. У матчі першого кола, у Римі, Рома здобула більш ніж впевнену перемогу над Гірниками – 4:0. У матчі-відповіді сильнішим був Шахтар, який здобув мінімальну перемогу, завдяки голу Маріки.


Через п’ять років Спаллетті знову зустрівся із Шахтарем. Щоправда, цього разу біля керма зеніту. Гірники не змогли обіграти росіян удома – нічия 2:2 та поступилися у гостях – 0:1. Примітно, що у всіх чотирьох матчах із командами Спаллетті Шахтарем керував Мірча Луческу.

Спаллетті проти Динамо
Двічі Лучано грав проти біло-синіх. І також у Ліги чемпіонів, у сезоні-2007/2008. У першому матчі, у Римі, Динамо, яким керував Анатолій Дем’яненко, поступилося 0:2. У поєдинку другого кола киян очолював Олег Лужний, але результат домашнього матчу вийшов ще гіршим – 1:4 (єдиний гол у Динамо забив Бангура).


Спаллетті проти Реброва
Шляхи наставників збірних України та Італії перетиналися двічі. Вперше, ще під час перебування Реброва гравцем Динамо. У вже згаданому матчі Рома – Динамо Ребров вийшов на заміну на 56 хвилині замість Майкла.

Поки що остання вже тренерська дуель Спаллетті та Реброва трапилася у вересні цього року, коли Україна в гостях мінімально поступилася Італії – 1:2. До третього протистояння залишилося трохи більше за добу.