19 листопада 2023 10:25

"Павелко нікого не вбив, не зґвалтував, не бігає з ножем по вулиці": Лисак і Фрідман – про відмову скликати конгрес УАФ

Клуби Української Прем’єр-ліги більшістю голосів підтримали скликання позачергового конгресу УАФ, на якому планується зняти Андрія Павелка з посади голови організації і призначити нового керівника.


За інформацією КДК, Металіст 1925, Ворскла, Дніпро-1 і Шахтар не підтримали скликання позачергового конгресу.


Щоб дізнатися причину такого рішення, сайт sport-express.ua поговорив з Олегом Лисаком (віце-президент Ворскли) та В’ячеславом Фрідманом (комерційний директор Дніпра-1).


«Я хочу побачити хоч якусь програму. За що ми маємо голосувати?»


– Чому Ворскла та Дніпро-1 не підтримали скликання позачергового конгресу УАФ?


Лисак: Скажіть мені, за що ми голосуємо? Просто за те, щоб зняти Павелка, який зараз сидить у в’язниці без рішення суду? Я не побачив ніякої програми розвитку футболу. Виходить, що ми йдемо комусь в угоду просто заради голосування. Ми живемо в демократичній країні, де є Конституція, Закони і презумпція невинності.

Андрій Павелко, фото: УАФ


Рішення суду, що Павелко якийсь корупціонер, немає. Є звинувачення, але давайте дочекаємось рішення суду, тоді я буду готовий голосувати двома руками. Все повинно бути в правовому полі. Також я хочу побачити хоч якусь програму. За що ми маємо голосувати? Тому Ворскла утрималась.


«Нехай вирішують самі, Дніпро-1 у цьому участі не братиме»


Фрідман: Дніпро-1 дотримується нейтральної позиції. Ми не «за» і не «проти», просто не хочемо приймати в цьому участь. Зробіть усе легітимно, як треба.

Я вважаю, що Павелко нелегітимно сидить у в'язниці. Його потрібно відпустити, довести справу до суду, і лише потім садити. А так його тримають під вартою просто ні за що. Павелко ж не є небезпечним: він нікого не вбив, не зґвалтував, не бігає з ножем по вулиці.


Його ізолювали за надуманою історією, що він нібито міг спілкуватися в Будинку футболу зі своїм юристом. Та він міг із ним і телефоном спілкуватися. Це все настільки надумано, що не хочеться про це навіть говорити.


Відпустіть Павелка, одягніть йому на ногу браслет і нехай сидить удома. Це некрасиво, коли людину тримають у в'язниці, а в цей час її прибирають із посади. Ходять чутки, що його готові відпустити, якщо він напише заяву, що йде з посади голови УАФ.


Нехай вирішують самі, Дніпро-1 у цьому участі не братиме через ситуацію, яка склалася з Павелком. Це не дуже добре.