17 листопада 2023 23:49

Італія обіграла Північну Македонію: Україні для виходу на Євро-2024 потрібна перемога над чинним чемпіоном

Фото - ua.depositphotos.com


Матч дев'ятого туру відбіркового турніру Євро-2024 між національними збірними Італії та Північної Македонії відбувся 17 листопада у Римі та завершився перемогою господарів поля (4:2).


Збірна Італії обіграла команду Північної Македонії у домашньому поєдинку дев'ятого туру кваліфікації Євро-2024, який відбувся на «Стадіо Олімпіко» у Римі у п'ятницю, 17 листопада (5:2).

Господарі вийшли вперед на 17 хвилині зустрічі після розіграшу кутового. Подачу з лівого флангу у виконанні форварда Наполі Джакомо Распадорі замкнув захисник Інтера Маттео Дарміан.

Наприкінці першого тайму німецький арбітр Фелікс Цвайєр поставив пенальті у ворота гостей за гру рукою захисника Миколи Серафимова у своїй штрафній площі. Одноклубник українця Олександра Зінченка за лондонським Арсеналом Жоржинью не зміг переграти голкіпера Столі Димитрієвські з 11-метрової позначки.

Проте вже в наступній атаці нападник Ювентуса Федеріко К'єза потужним ударом з-за меж штрафного майданчика відправив м'яч у кут воріт суперника.

У компенсований до першого тайму час К'єза оформив дубль і довів рахунок до великого.

На початку другої половини зустрічі Північна Македонія відіграла один м'яч – хавбек польської Краковії Яні Атанасов ударом головою зблизька замкнув подачу Егзіяна Аліоскі з правого флангу.

На 74-й хвилині Атанасов пробив з-за меж штрафного майданчика, м'яч зрикошетив від захисника італійців Давиде Ачербі і влетів у кут воріт Джанлуїджі Доннарумми - рахунок став 3:2.

Інтрига протрималася недовго - Распадорі отримав м'яч від хавбека Інтера Ніколо Барелли і потужно вистрілив у дальній кут воріт Димитрієвскі, забивши четвертий гол команди Лучано Спаллетті.

У компенсований час форвард Роми Стефан Ель-Шаараві, який грав на домашньому стадіоні свого клубу, замкнув простріл із лівого флангу від захисника Інтера Федеріко Дімарко та встановив остаточний рахунок, 5:2.

Чемпіонат Європи. Відбірковий турнір

Дев'ятий тур. Група С

Збірна Італії – збірна Північної Македонії – 5:2

Голи: Дарміан, 17 (1:0), К'єза, 41 (2:0), К'єза, 45+2 (3:0), Атанасов, 52 (3:1), Атанасов, 74 (3:2), Распадорі , 81 (4:2), Ель-Шаараві, 90+3 (5:2)

Збірна Італії, яка є чинним чемпіоном Європи, провела сім матчів, набрала 13 очок та вийшла на друге місце у турнірній таблиці групи С кваліфікації Євро-2024, випередивши команду України завдяки домашній перемозі у вересневій особистій зустрічі (2:1).


У десятому турі збірні України та Італії зустрінуться у вирішальному поєдинку на «БайАрені» у німецькому Леверкузені у понеділок, 20 листопада. Матч розпочнеться о 21:45 за київським часом.


Для прямого виходу до фінальної стадії чемпіонату Європи збірну України влаштує лише перемога, а команді Італії вистачить і нічиєї.