11 листопада 2023 13:49

Перес про справу Негрейри: "Чиновнику суддівського комітету заплатили майже 8 млн євро – це ненормально і завдає шкоди іміджу іспанського футболу"

Флорентіно Перес висловився про справу Хосе Марії Енрікеса Негрейри.


Нагадаємо, голова Слідчого суду Барселони Хоакін Агірре, який веде справу Негрейри, вважав злочином виплату 7,7 млн євро від «Барселони» колишньому віце-президенту технічного комітету суддів (CTA) RFEF у період з 2001-го до 2018-го. Каталонський клуб звинуватили у хабарництві.

Також у хабарництві звинувачені сам Хосе Марія Енрікес Негрейра, його син, а також колишні президенти каталонського клубу Жозеп Бартомеу та Сандро Росель. 18 жовтня звинувачення висунули і чинному президентові «Барси» Жоану Лапорте.

«Я хочу висловитися коротко, бо це питання перебуває під контролем суддів. Але це ненормально, що людині, яка обіймає другу за важливістю посаду в суддівському комітеті, було виплачено майже 8 мільйонів євро... і саме тому клуб виступив як обвинувач. Крім того, саме тому ми визнані потерпілою.

Це дуже серйозна справа. Вкрай серйозне», – сказав Перес на асамблеї сосьос «Реала».

«Це завдає шкоди іміджу іспанського футболу. Неправильно намагатися виправдати щось таке серйозне, атакуючи тих, хто постраждав від цього», – цитує Переса Marca.