10 листопада 2023 10:50

Натільні камери вперше використовують у АПЛ на розминці перед матчем "Вулвс" - "Тоттенхем". В іграх це заборонено правилами IFAB

У футболістів АПЛ з'являться натільні камери.


Вперше нововведення буде випробувано перед матчем 12-го туру Прем'єр-ліги "Вулверхемптон" - "Тоттенхем". Гравці обох команд у суботу проведуть розминку із натільними камерами.


Влітку гравці «Астон Вілли» та «Ньюкасла» випробували натільні телекамери під час матчу турне по США, але їхнє використання перед грою «Вулвс» та «Тоттенхема» – перший випадок на стадіоні перед матчем АПЛ.


У TNT Sports вважають, що така практика дозволить уболівальникам по-новому подивитись на передматчеву розминку футболістів, оскільки кадри миттєво завантажуються з тельної камери гравця для використання у трансляції.


Ізраїльський стартап MindFly, що створює натільні камери, розробив спеціальну стабілізуючу зображення ширококутну камеру зі штучним інтелектом, яка кріпиться до надлегкого жилета GPS, а у футболці, що одягається зверху, на рівні грудей прорізається отвір для огляду. Гравці сказали, що цей пристрій не заважає на полі.


При цьому використання подібних камер в офіційних матчах заборонено Міжнародною радою футбольних асоціацій (IFAB), яка регулює правила гри у футбол.