9 листопада 2023 21:52

Ліга Європи. "Ліверпуль" програв зі скасованим голом, гравець збірної України голом посприяв розгрому

Відбулись поєдинки 4-го туру групового етапу Ліги Європи в групах E та F.


Ліга Європи 2023/24, 4-й тур


Група E


ЛАСК – Уніон Сент-Жиллуаз – 3:0

Голи: Хорват, 25, (пен.), Таловєров, 45+4, Жуль, 77


Тулуза – Ліверпуль – 3:2

Голи: Доннум, 36, Даллінга, 58, Магрі, 76 – Кассерес, 74, (аг.), Жота, 89


Група F


Ренн – Панатінаїкос – 3:1

Голи: Рідер, 9, Салах, 65, Бла, 70, (пен.) – Йоаннідіс, 34, (пен.)


Вилучення: Белосян, 33 (Ренн)


Маккабі Хайфа – Вільяреал – 1:2

Голи: Сек, 32 – Баена, 83, Сьорлот, 87


Нереалізований пенальті: Трігерос, 38


У матчах групи E не обійшлось без сенсацій. Після розгромної перемоги в першому матчі, Ліверпуль несподівано програв Тулузі (1:2). Французи повели в рахунку на 36 хвилині – Дьоннум обікрав Цимікаса та з допомогою рикошету вразив ворота мерсисайдців. По перерві Даллінга подвоїв перевагу Тулузи, класно забивши ударом від стійки після передачі до штрафного.


Ліверпуль відіграв один м'яч завдяки автоголу французів, але Тулуза швидко відновила різницю в 2 м'ячі – Магрі першим встиг до м'яча після сейву Келлехера. Жота на 89 хвилині класним голом знову скоротив відставання до мінімального. На 90+8 хвилині юний Кванса зрівняв рахунок, але суддя після перегляду VAR скасував гол – Мак Аллістер в епізоді перед цим підіграв собі рукою.


ЛАСК впевнено переміг Уніон Сент-Жиллуаз. Австрійці повели в рахунку на 25 хвилині завдяки голу Хорвата з пенальті, а Таловєров перед перервою подвоїв перевагу своєї команди, забивши дебютний гол за ЛАСК. Жуль у другому таймі добив бельгійців.


У групі F Ренн у меншості здолав Панатінаїкос. Все почалось з курйозного гола Рідера зі штрафного – воротар греків пропустив м'яч поміж ніг. Белосян на 33 хвилині заробив пряму червону, а Йоаннідіс ударом з пенальті відновив паритет. Втім, по перерві Ібрагім Салах та Бла оформили комфортну перемогу Ренна.


А Маккабі Хайфа та Вільяреал не виявили сильнішого. Ізраїльтяни вийшли вперед на 32 хвилині завдяки голу Сека. Іспанці могли відігратись ще до перерви, але Трігерос не зміг забити з пенальті. "Жовта субмарина" зрівняла рахунок аж на 83 хвилині, відзначився Баена. А Сьорлот на 87 хвилині вирвав перемогу для Вільяреала.