9 листопада 2023 21:40

Ліга Європи. "Рома" сконфузилась в Празі, "Брайтон" обіграв "Аякс"

У четвер, 9-го листопада, відбулися матчі 4-го туру групового етапу Ліги Європи.


Ліга Європи, 4-й тур


Група B


Аякс – Брайтон – 0:2

Голи: Фаті, 14, Адінгра, 53


Група G


Серветт – Шериф – 2:1

Голи: Рульє, 84, Бедіа, 90+2 (з пенальті) – Северін, 12 (автогол)


Славія – Рома – 2:0

Голи: Юречка, 49, Масопуст, 74


Група H


Карабах – Байєр – 0:1

Гол: Боніфейс, 90+4 (з пенальті)


Мауріціо Саррі помилково назвав матч Славія – Рома товариським. Хоч Жозе Моурінью і зробив ротацію складу, він дотримав свого слова: римляни не злили цю гру. Той факт, що вони так і не змогли здобути позитивний результат у цій зустрічі пояснюється лише одним – божевільним настроєм господарів на гру. Футболісти Славії накрутили темп з перших хвилин і діяли дуже агресивно, на межі фолу. В одному з епізодів форвард Славії вибив м'яч із рук резервного воротаря Роми Свілара, і закотив його у ворота. Тіфозі Роми могли відчути дежавю – "джаллороссі" знову тільки оборонялися, як і у виїзному матчі з Інтером. Ромелу Лукаку вийшов у стартовому складі, але завдав першого удару по воротах чеської команди тільки на 71-й хвилині. Та й то він був заблокований захисниками.


До того моменту Славія вже вела в рахунку – на 49-й хвилині гостьова оборона проспала атаку, під час якої пражани завдали два удари: Масопуст – головою, Юречка з меж воротарського майданчика – ногою.


Пізніше Свілар залишив свою команду в грі, відбивши складний удар Провода. Але Масопуст свій гол у цій зустрічі все ж забив: на 74-й хвилині йому вдався гарматний удар з-за меж штрафного.


Тим самим Славія зрівняла рахунок із "Ромою" за особистими зустрічами. Завдяки цій перемозі "червоно-білі" очолили групу G завдяки кращій різниці забитих м'ячів.


Аякс провів перший єврокубковий матч під керівництвом нового головного тренера Джона ван'т Схіпа. Незважаючи на результат, амстердамці продемонстрували ігровий прогрес. Саме вони грали роль першої скрипки в цій зустрічі – Ансу Фаті забив свій м'яч на 14-й хвилині після індивідуальної помилки півзахисника господарів Сільвано Воса. Бергейс, Глінссон і Броббі свої можливості не реалізували...


При цьому під час першого тайму чорногорський арбітр двічі вирішив відмовити Аяксу в праві на пенальті. М'яч двічі зустрічався з руками гравців Брайтона в їхньому штрафному, але обидва рази вироку так і не послідувало – "Йохан Кройф Арена" розривалася від свисту.


На початку другого тайму Фаті відзначився ще однією результативною дією – він оформив асист на 21-річного івуарійця Адінгра. Аякс же у свою чергу так і не зумів виправити свою проблему з нереалізацією...