3 листопада 2023 22:06

Віталій КОСОВСЬКИЙ: "Сподіваюся, відставка Луческу піде "Динамо" на користь"

3 листопада в центральному матчі 13-го туру чемпіонату УПЛ «Шахтар» у Києві взяв гору над «Динамо» – 1:0.


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Віталій Косовський поділився своїми враженнями від дербі в столиці:


– Сьогодні на першому плані був результат, тому видовищної гри не очікував. До перерви настирливішими були господарі, які частіше контролювали м'яч,але вони своїми вигідними моментами не скористалися. Хоча діяли динамівці доволі інтенсивно й це давало підстави сподіватися, що вони й надалі диктуватимуть умови.


Що до «Шахтаря», то складалося враження, що він проводить розвідку боєм, визначаючись не тільки з сильними, але й з слабкими місцями киян. І одного спалаху активності на початку другого тайму «гірникам» вистачило, аби добитися зламу й забити переможний гол.


– Чим можна пояснити, що господарі після перерви віддали ініціативу?
– Складно сказати. Можливо, розраховували на ефективність своїх контратак, вирішивши зіграти другим номером, а може просто забракло сил. Але факти вперта річ: другий тайм кияни не можуть записати собі до активу. Я не вважаю, що господарі виглядали приреченими, проте, як на мене, без креативу в середній лінії, без вправного нападника, який би міг зачепитися за м'яч і загрожувати воротам, важко розраховувати на позитивний підсумок. Не дивно, що в киян двічі в ударній позиції опинявся півзахисник Олександр Караваєв, проте його підвела виконавча майстерність. На жаль, доводиться констатувати, що процес зміни поколінь застав динамівців зненацька. Склад «гірників» був збалансованішим й це принесло гостям дивіденди.


– Чи здивував «Шахтар» сьогодні якимись домашніми заготовками під керівництвом нового керманича Маріно Пушича?
– Ні, донеччани діяли в притаманному їм стилі. Інша річ, що гра «Динамо» не справила цілісного враження.


– Поразка в дербі спонукала головного тренера динамівців Мірчу Луческу піти у відставку. Чи принесе це користь киянам?
– Сподіваюся, що так. Треба щось змінювати, інакше серію невдач не перервати.


Фото: ФК "Ворскла"