3 листопада 2023 09:35

Ігор Шуховцев - про матч "Динамо" - "Шахтар": "В українському класико все вирішить один забитий м'яч"

Напередодні суперпринципового українського дербі про шанси обох наших грандів не говорить хіба що лінивий. Поєдинок між київським "Динамо" та донецьким "Шахтарем" в останні двадцять із лишком років завжди викликає підвищений інтерес у футбольному середовищі. Можна не сумніватися, що так буде й цього разу, коли на полі столичного стадіону "Динамо" імені Лобановського вкотре схрестять шпаги найтитулованіші наші клуби.


Про очікування від українського класико з кореспондентом UA-Футбол поділився екс-голкіпер вінницької "Ниви", маріупольського "Іллічівця", київського "Арсеналу", сімферопольської "Таврії", луганської "Зорі" та харківського "Металіста" Ігор Шуховцев.

- Гадаю, що буде цікавий поєдинок, оскільки останнім часом київська команда не тішить ані себе, ані вболівальників, - вважає фахівець. – Зважаючи на те, що "Динамо" приймає "Шахтар" удома, її футболісти максимально намагатимуться зробити все можливе, щоб знову повернутися до чемпіонських перегонів. У п'ятничному матчі, як і в будь-якому іншому, все вирішуватиме швидкість та майстерність гравців. Віддаю перевагу "Шахтарю". Незважаючи на те, що у донецькому клубі почастішала зміна тренерів, граючи в єврокубках та виступаючи у збірних, його футболісти більше готові до згаданої гри. І ментально, і фізично. Саме тому, на мій погляд, "Шахтар" виглядає переконливіше. Хоча повторюся: "Динамо" у рідних стінах робитиме все для перемоги над донеччанами. Віддати ж комусь із суперників явну перевагу не можна, оскільки боротьба має бути принципова. Мені здається, у поєдинку все вирішить один забитий м'яч.

- Матчі такого рівня завжди довіряють судити досвідченим арбітрам. Як вважаєте, Ярослав Козик, який отримав призначення на проведення українського дербі, з покладеними на нього обов'язками впорається?

- У п'ятницю все побачимо – впорається чи ні. Вважаю, що він готовий до поєдинку такого рангу, чудово усвідомлюючи, що в ньому зійдуться одні з фаворитів чемпіонату. Взагалі зараз в УПЛ претендентів на найвищі місця як ніколи багато: "Кривбас", "Полісся", "Дніпро-1", "Шахтар", "Динамо"… Я, як і всі люди у футбольній Україні сподіваюсь, що арбітр впорається і його суддівство у центральному матчі буде професійним. Хоча тиск з боку футболістів обох команд, як завжди, буде присутнім.


Фото - ФК "Маріуполь"