2 листопада 2023 17:17

Ігор ЛЕОНОВ: "Вважаю, що на роль тренера "Шахтаря" якнайкраще підійшов би Ребров. Так, його багато хто асоціює з "Динамо", але..."

Ексгравець Шахтаря про очікування від українського класичного.


— Чекаю хорошої гри від обох команд та багато голів. Рахунок не назву. Дуже важливо, аби глядачі, які дивитимуться трансляцію, отримали задоволення, бо все ж таки це наше історичне дербі. Важливо, аби команди обійшлися без грубощів. А ще сподіваюся, що буде якісне суддівство, бо без цього гри як такої може і не бути.

— Як вважаєте, попри відчутну ігрову кризу в Динамо, кияни зможуть налаштуватися на цю гру на належному рівні?
— Думаю, футболістів навіть не потрібно налаштовувати на таку гру. Можна навіть Луческу прибрати, поставити будь-кого і вони будуть налаштовані. Хлопці самі розуміють, що це за гра.

— Ця гра дебютна для Маріно Пушича в УПЛ…
— Не хочеться наразі говорити про нього, адже він поки що ще ніде не працював головним тренером. Висновки можу робити лише з преси. Але йому потрібно доводити свою спроможність. Чи зможе він? Цікаво! Все в його руках. Взагалі тренер — це така специфічна робота, сьогодні працюєш, завтра — ні. Думаю, Шахтар мав би очолити українець.

— Хто саме?
— Вважаю, що на цю роль якнайкраще підійшов би Ребров. Так, його багато хто асоціює з Динамо, але він починав карʼєру в Шахтарі, тож нічого поганого в цьому не було би. Думаю, що він міг би дати значно більше тим хлопцям, які зараз у Шахтарі.

— Якого футболу загалом ви чекаєте?
— Думаю, буде атакувальний футбол з обох боків. Якщо років 5-6 тому можна було точно сказати, що Шахтар прагнутиме до гри першим номером, то зараз так стверджувати не можна. Так само як і чекати виключно обережного і захисного футболу від Динамо. Ніхто не сидітиме в захисті.

— Які протистояння стануть ключовими?
— Для Шахтаря дуже важливо, щоби здоровʼя дозволило зіграти Степаненку. Уявити центр поля Шахтаря без нього неможливо. Якщо він не зможе зіграти, це буде великою втратою. Рівень його футболу та досвіду переоцінити неможливо. Те саме можна сказати і про Ракицького. Це два провідні гравці команди.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"