1 листопада 2023 13:31

Суд відхилив один із двох позовів Роналду до "Юви" - форвард хоче стягнути 19,5 млн євро. Клуб вважає вимоги португальця необґрунтованими

Суд відхилив один із позовів Кріштіану Роналду до «Ювентуса».


Нагадаємо, Роналду подав до суду на «Ювентус» через заборгованість із зарплати – туринці досі не виплатили йому обіцяні 19,9 млн євро. Повідомлялося, що португальець мав таємну угоду з керівництвом команди, що дозволяє «б'янконери» відкласти виплату зарплати в період пандемії коронавірусу.


У поясненні до бюджету туринський клуб зазначив, що сума, яку хоче стягнути Роналду, становить 19,5 млн. євро. Португалець подав два позови до «б'янконери», один із яких був відхилений.


«19 червня 2023 року Кріштіану Роналду душ Сантуш Авейру повідомив компанію про запит до суду («Перший запит»), у якому просив зобов'язати «Ювентус» виплатити приблизно 19,5 мільйона євро за факти, пов'язані з так званим другим маневром із зарплати.


29 червня 2023 року Компанія направила свою відповідь юристам колишнього гравця та призначеним суддям, висунувши попередні заперечення та оспоривши, фактично та юридично, аргументи, висунуті колишнім гравцем. Перше слухання відбулося 24 липня 2023 року. Наступне засідання щодо обговорення цієї справи відбудеться 21 листопада 2023 року. Крайній термін ухвалення судового рішення – 22 квітня 2024 року.


30 червня 2023 року, наступного дня після передачі відповіді Компанії на перший запит, за допомогою якого «Ювентус» звернув увагу на наявність формальних порушень у довіреності для вирішення спорів, які свідчать про недійсність цієї довіреності та, отже, неприйнятність першого запиту, колишній гравець повідомив Компанію про другий судовий запит, ідентичний першому запиту, за винятком того, що новий запит супроводжувався новою та відмінною довіреністю на вирішення спорів («Другий запит»).


10 липня 2023 року «Ювентус» надіслав відповідь на другий запит адвокатам колишнього гравця та призначеним суддям, також висунув попередні заперечення та оскарживши, фактично та юридично, заяви колишнього гравця.


Перше слухання відбулося 4 вересня 2023 року, а слухання щодо обговорення справи відбулося 4 жовтня 2023 року. Своїм рішенням від 30 жовтня 2023 року арбітражна колегія заявила про відсутність власних судових повноважень щодо спору, згаданого у другому запиті, фактично відхиливши позов.


Після проведених розслідувань, у тому числі за підтримки своїх консультантів, Компанія вважає претензії, заявлені колишнім гравцем як у першій, так і у другій заяві, необґрунтованими і, отже, не вважала за необхідне виділяти додаткові кошти у зв'язку з цим ризиком», – йдеться у документi.