1 листопада 2023 09:16

PFA вважає, що деякі зірки відмовляться від ігор за збірні через навантаження та небажання їхати на ЧС-2034 у Саудівській Аравії

Глава PFA вважає, що деякі зіркові футболісти відмовляться грати за збірні.


Керівник Асоціації професійних футболістів Англії Маета Моланго сказав, що гравці можуть відмовитись виступати за національні команди через постійне збільшення числа матчів.


Ще одна причина можливих відмов – небажання їхати на ЧС-2034 до Саудівської Аравії. Раніше ФІФА підтвердила, що заявка на організацію турніру надійшла лише від цієї країни.


Чемпіонат, ймовірно, буде проведено взимку, як і у Катарі у 2022 році.


«Нам потрібно почати прислухатися до гравців, бо вони починають відмовлятися від ігор за збірні через навантаження, з якими вони стикаються.


Ми маємо прийти до того, щоб глобальний календар матчів був більш скоординованим.


Ми не можемо продовжувати розглядати турніри та змагання ізольовано. Завжди є побічні ефекти.

Зимовий чемпіонат у Катарі був сприйнятий як винятковий випадок. Нам потрібно зрозуміти, якою буде організація календаря цього разу. Ми знаємо, що серед гравців є побоювання, що у них не буде перепочинку. Продовження сезонів справі не допоможе», – сказав Моланго.


Зокрема, він навів приклад захисника «Манчестер Юнайтед» Рафаеля Варана, який завершив кар'єру у збірній Франції у 29 років після фіналу ЧС-2022.