30 жовтня 2023 18:38
2

Журналіст: "Зараз пошук нового тренера для "Динамо" не йде. Якщо Луческу піде, то залишиться хтось із тих, хто працює в системі клубу"

Журналіст Ігор Циганик у своїй авторській програмі "Циганик Live" висловився про можливі зміни на посаді головного тренера "Динамо".


- "Динамо" має проблеми, які я не знаю, як вирішити. Не знають і Луческу із тренерським штабом. Склалася історія, яка мені не дуже подобається. Я говоритиму і про "Динамо", і про "Шахтар". У нас футболісти вирішують, хто їх має тренувати. Це дуже погано. Коли я почув коментарі гравців "Шахтаря" після призначення нового тренера, я зрозумів, що вони плавили ван Леувена. Вони його не прийняли. Чи не сподобався, давайте наступного. І те саме може бути в "Динамо". Це дуже небезпечна гра.


Потрібно знайти баланс. Десь прислухатися до футболістів, але при цьому не давати їм змоги керувати тобою. Луческу фізично жене футболістів "Динамо" У нього ретроградна система при підготовці команди до матчів та сезону. Він має за тренування набігати близько 8 км. Це дуже багато. Страшно багато. Потрібно бути більш гнучким, але Луческу важко змінити свій стиль через вік. Він намагається робити те, що робив завжди, і що давало йому результат.


Нині трохи інша історія. Але й футболіст не повинен постійно чинити опір вимогам. За часів Лобановського такого не можна було уявити, але зараз інший час. Тренер та футболісти мають шукати компроміс, щоб був результат. І це проблема.

Що буде далі у "Динамо"? Якщо кияни не переможуть "Шахтар", точніше, програють, то зміни будуть миттєвими. Ніхто далі терпіти вже не буде, враховуючи, що головний тренер точно піде наступного літа. Це просто безперспективно. Не виключаю можливості, що у разі поразки "Шахтарю" можуть бути зміни.


Першим кандидатом на посаду головного тренера може бути Шовковський. Але він працює у штабі Луческу. Є деякі питання. Є варіант із Костюком, бо він знає молодих футболістів, які виховувалися під його керівництвом. Президенту потрібно буде ухвалити правильне рішення. Наразі пошук нового тренера не йде. Якщо Луческу піде, то залишиться хтось із тих, хто працює у системі клубу. Недаремно з'явилася інформація, що Костюк відмовив словацькому клубу.

Ніхто і не сумнівається. Пошук тренера не йде, селекція не йде, молодіжка не йде.

Навіщо щось робити, якщо нижче 4-го місця не впадем. Але це не точно.
Костюк? Вы издеваетесь? Лучше уже Шовковского до зимы/лета оставить.