29 жовтня 2023 16:30

Шевченко відверто пояснив свій провал в "Челсі": легендарний футболіст назвав головну причину

Український екс-форвард Челсі Андрій Шевченко назвав причину свого провалу у стані синіх, за яких він виступав з 2006 по 2008 рр. Легенді завадив стан здоров’я.

Андрій Шевченко розповів, що перейшов до Челсі влітку 2006 року після виступу на ЧС у складі національної збірної України вже маючи проблеми зі здоров’ям.


Протягом наступних двох років йому двічі оперували грижі, а також він отримав травму спини.


«Я хотів би, щоб люди розуміли, що мої труднощі були пов’язані з фізичними проблемами. Вболівальники чудово ставилися до мене, але, на жаль, мені так і не вдалося показати себе якнайкраще перед ними. Я боявся, що мені доведеться піти з футболу».


За словами колишнього футболіста, він дуже шкодує про те, що не зміг зіграти на максимум в Лондоні.


«Мені було боляче за людей і клуб. Я б віддав увесь світ, щоб повернути прихильність, яку вони виявляли до мене. Натомість я був зламаний. Газети жорстко критикували мене, але тільки я знав справжню проблему: ту прокляту втому, яка ніколи не проходила».


На початку 2007 року у Шевченка вперше виявили грижу, і він був вимушений грати через біль. У сезоні 2007/08 форвард повернувся, але після домашнього матчу з Астон Віллою (4:4) у 19 турі АПЛ, де він оформив дубль, в нього стався рецидив пошкодження.


«Під час операції щось пішло не за планом. Я не повернувся до старої форми. Я втратив усі сили. Я був у чудовій формі – це був найгірший момент для отримання травми. Я був блідою тінню того гравця, яким був раніше», – передає слова Шевченка The Sun, посилаючись на його книгу «Моє життя, мій футбол».


Перед стартом сезону 2008/09 Шевченко після передсезонного турне у США пережив чергову операцію після чого попросив відпустити його в оренду до Мілана;


Шевченко перейшов до Челсі з Мілана за 43,88 мільйона євро;


За два роки у складі команди він провів 77 матчів, у яких забив 22 голи та віддав 12 асистів;


Остаточно Шевченко покинув Челсі влітку 2009 року на правах вільного агента.