26 жовтня 2023 14:14

В’ячеслав ФРІДМАН: "Дикий на зустрічі власників клубів УПЛ здебільшого сидів мовчки, говорив Суркіс"

Комерційний директор «Дніпра-1» В’ячеслав Фрідман розказав про другу зустріч власників та президентів клубів УПЛ.


– Якщо двома словами – нічого нового, теми старі. Як завжди, був бенефіс Ігоря Михайловича Суркіса з розповіддю про те, як він 30 років бореться із суддівським свавіллям. Одним із головних питань зустрічі було, як уникнути впливу суддів на результати матчів та розподіл команд у таблиці. Але конкретики жодної не було.


– На зустрічі був присутнім голова УПЛ Євген Дикий. Про що з ним говорили?


– Нічого особливого, він здебільшого сидів мовчки, а говорив Суркіс з висоти свого досвіду.


Обласні федерації скликатимуть виконком. Суркіс, як і ми всі, хоче більшого представництва клубів в УАФ, а не три голоси, як є зараз. Клуби витрачають власні гроші на утримання команд та проведення чемпіонату, відповідно, вони хочуть якось керувати процесом.


– Тема Шевченка підіймалася? За повідомленнями ЗМІ, саме він замінить Павелка на чолі УАФ.


– Тема Шевченка підіймалася мимохіть. Власники клубів хочуть запросити на зустріч кандидатів на посаду голови УАФ, умовного Шевченка чи ще когось, щоб висловити їм побажання у подальшій співпраці та пояснити, що люди, які вкладають свої гроші у футбол, мають впливати на процеси чемпіонату України, щоб не було суддівського свавілля. Також непогано було б почути програму кандидатів.


– Що плануєте робити з головою комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі?


– Начебто в нього закінчується контракт у жовтні. Багато хто каже, що угоду з ним не продовжили, інші – що продовжили. Ми самі нічого не розуміємо.


– А що каже Дикий?


– Він також не знає. Жодної конкретики на зборах не було, більше лили воду та згадували суддівські помилки, - сказав Фрідман.