26 жовтня 2023 11:11

Михайло СПІВАКОВСЬКИЙ: "Клуби УПЛ вирішили підписати петицію про скликання позачергового звітно-виборчого конгресу УАФ. Вони вважають, що наш футбол залишився без влади"

Співведучий «ТаТоТаке» Михайло Співаковський розказав про другу зустріч власників та перших осіб клубів УПЛ, яка відбулася 25 жовтня.


На ній не було представників «Оболоні», «Ворскли», «Колоса», «Руха», «Шахтаря» та «Олександрії». Президенти «Кривбаса» та «Металіста 1925» були присутні лише онлайн.


«Клуби остаточно зрозуміли, що вони зараз насправді нічого не вирішують, що вони не мають ніяких важелів для реальних, конкретних рішень в українському футболі.


На зустрічі був присутній директор УПЛ Євген Дикий. Ця людина пояснила людям, які відносно нові в тусовці, як взагалі все відбувається, як корелюються між собою УПЛ та УАФ, що таке КДК, чому УПЛ не має жодних важелів впливу на КДК.

Коли представники клубів зрозуміли ці технічні питання, вони тепер мають розуміння, що УПЛ ні на що не впливає.


Наскільки я знаю, було прийнято рішення підписати петицію про скликання позачергового звітно-виборчого конгресу УАФ. Тому що зараз, як вважають наші клуби, наш футбол залишився без влади та без президента.


Очікується, що третя така зустріч пройде в присутності головного кандидата на посаду президента УАФ. Ми знаємо про близькі стосунки між Андрієм Шевченком та Геннадієм Буткевичем», - сказав Співаковський.