20 жовтня 2023 17:20

Віталій Вернидуб – про "Шахтар" та "Динамо": "Звісно, там найбільш відбірний матеріал у плані футболістів"

Помічник головного тренера «Кривбаса» Віталій Вернидуб в інтерв'ю для Tribuna.com поділився думками щодо становища клубу в турнірній таблиці УПЛ.


– Як часто ви зараз дивитесь у турнірну таблицю УПЛ?


– Звісно, ми знаємо, де ми знаходимось. Розуміємо, що це тільки початок, і нам ще треба пройти дуже великий шлях. Ми розуміємо, як ми граємо і до чого ми прагнемо. У нас дуже багато роботи. Ми хочемо грати в той футбол, який буде нам допомагати і робити все, щоб ми були на тому місці, де ми є. Але у нас дуже багато роботи в цьому напрямку.


Вважаю, що зарано ще нам дивитись у таблицю – тільки 10-й тур пройшов. Ми повинні бути зосереджені на кожному тренуванні, кожній грі та йти, як то кажуть, step by step. Так, це приємно, але всі все розуміють. Не треба з цього робити якийсь фурор. Кілька команд не зіграли свої матчі. У нас далі дуже важкий календар. Ми сподіваємось, що будемо грати в той футбол, який буде давати нам результат. Це найважливіше зараз. У турнірну таблицю будемо дивитись трохи пізніше.

– Що потрібно, щоб втримати лідерські позиції? І чи реально поборотись з «Динамо» та «Шахтарем», навіть якщо вони в кризі?


– Чесно кажучи, я не хотів би говорити про «Шахтар» і «Динамо», бо це їхні справи. У них зараз такий період. Вважаю, що я ще не компетентний у цьому питанні. Бажаю їм, щоб у них все налагодилось на євроарені, щоб у них все було добре.

Звісно, там найбільш відбірний матеріал у плані футболістів. Там грають найсильніші українські гравці. Тому я думаю, що у них все буде добре, вони стабілізуються і будуть показувати результати. Ці команди грають з запасом. У них десь щось не виходить, але ми розуміємо, що вони швидко можуть підняти темп і набрати очковий запас, якого їм не вистачає. Тому багато що буде залежати від нас, чи готові будуть хлопці до боротьби.

Дуже відрізняється, коли ти граєш, знаходячись у середині таблиці, і на тебе нічого не тисне. Граєш собі спокійно. А коли ти борешся за щось велике, і в тебе немає права на помилку, то це тиск. Ти розумієш, що позаду хтось дихає в спину. Тому тут трохи важко. Будемо сподіватись, що хлопці ментально сильні і готові до цього. Боротись за виживання і за щось велике дуже тяжко, – сказав Вернидуб.