16 жовтня 2023 15:15

"Були приємно здивовані": гравець "Скали 1911" Авер’янов розповів, чим виділявся Миколенко на юнацькому рівні

Гравець Скали 1911 Максим Авер’янов висловився про Артема Довбика та Віталія Миколенка, з якими він грав ще на юнацькому рівні.


«Артем ще тоді виділявся своєю антропометрією, структурою тіла. Завжди дружив, як зараз і з технікою й швидкістю. А в комплексі з його фізичними даними, то це дійсно обдарований футболіст. Щодо Віталіка, йому десь важче було проявити себе, оскільки тренувався і грав зі старшими то на два, то на три роки», – сказав Авер’янов в інтерв’ю «Українському футболу».


Також футболіст стрийської команди додав такі слова про Миколенка:


«Скажімо так, він уже був своїм, всі думали що він просто маленький. Проте, коли дізнавались, що він на два роки молодший, то були приємно здивовані. Я вважаю, що він не просто так грав з нами і був на рівні, а в деяких компонентах навіть переважав».


Авер’янов наголошує на тому, що спочатку Миколенку було непросто адаптуватися в столиці України.


«Пригадую, як Віталік поїхав до Києва у Динамо, тоді там якраз змінились тренери. Потрібно було починати все спочатку, заново доводити і знаю що і йому, і його батькам спочатку було дуже важко в Києві, але він своєю працею довів, що гідний бути там, де він є зараз».


Евертон Миколенка наразі посідає 16-те місце в АПЛ.


У цьому сезоні Віталій зіграв за «ірисок» шість матчів, не відзначаючись результативними діями.