14 жовтня 2023 17:57

Україна - Північна Македонія 2:0. Звіт про матч. Ще три очки у скарбничку

Північна Македонія – далеко не подарунок, і перший очний матч нашої збірної (3:2) з цією командою це довів. До того ж цього разу українська національна команда зіштовхнулася з втратами – через травми вибули ключові гравці Ярмоленко та Циганков. Крім того, ушкодження зазнав захисник Кривцов.


Враховуючи кадрову ситуацію, наставник «синьо-жовтих» Сергій Ребров, за винятком кількох позицій, обрав досить прогнозований склад. У воротах з’явився все ж таки Трубін, а не динамівець Бущан. У центрі захисту, як і очікувалося, вийшли Забарний та Матвієнко, на флангах оборони – Конопля і Миколенко.


У центрі поля Сергій Станіславович обрав уже звичний трикутник Степаненко-Зінченко-Судаков. На флангах атаки з’явилися Мудрик і Зубков, а ось в центрі нападу очікувано для багатьох вийшов представник «Жирони» Довбик.


Збірна України активніше розпочала матч за свого суперника, але створити перший насправді небезпечний момент змогла на 12-й хвилині. Конопля зробив довгу передачу на Довбика, той чудово поставив корпус, відтиснув захисника і пробив у ближній кут, але македонців урятував Дімітрієвські.


За 4 хвилини біля воріт Північної Македонії було ще небезпечніше. Зінченко своєю передачею вивів Мудрика на оперативний простір, той увірвався у штрафний майданчик і зблизився з голкіпером. Михайло цілком міг віддавати пас у центр, проте вирішив пробити у дальній кут – гостей знову врятував воротар.


Надалі темп дещо знизився. Українці потривожили Дімітрієвські двома дальніми ударами – Мудрик і Конопля поцілили вище воріт. Македонці же відповіли своєю стрімкою контратакою, після якої Міовські опинився на ударній позиції, але пробив дуже слабко – прямо в руки Трубіну.


На 30-й хвилині «синьо-жовті» все ж вийшли вперед. Судаков обікрав захисника, обігрався в один дотик із Зінченком та наважився на удар з-за меж штрафного майданчика. На щастя, після пострілу Георгія м’яч зрикошетив від Серафімова і, полетівши у протихід голкіперу, опинився у воротах – 1:0.


Після пропущеного м’яча Північна Македонія заграла гостріше, і вже за 6 хвилин рахунок ледь не став рівним. Міовські отримав м’яч у штрафному майданчику, легко прибрав Матвієнка і потужно пробив з гострого кута – Трубін парирував м’яч ногою. За мить був не менш небезпечний момент у Ашковські, який також загрожував з правого кута карної зони, однак нашу збірну знову врятував голкіпер.


Наприкінці 1-го тайму підопічним Сергія Реброва вдалося дещо заспокоїти гру. Так, у гостей була ще одна спроба, коли здалеку пробивав Ельмас, але лідер македонської команди зробив це неточно. Як наслідок, команди пішли на перерву за мінімальної переваги збірної України.


Команда Благої Мілевські дуже активно розпочала 2-й тайм. На момент Довбика, коли Артем з вигідної позиції пробив повз ворота (опісля вже зафіксували офсайд), гості відповіли чудовим шансом Чурлінова. На 54-й хвилині Дарко отримав пас у штрафному майданчику і буквально розстрілював Трубіна з кількох метрів, але Анатолій вкотре врятував.


Македонці ще деякий час продовжили діяти першим номером. На 57-й хвилині Мусліу пробивав через себе після стандарту – значно вище воріт. Українська команда відповіла вже за хвилину стрімкою контратакою, яку розігнав Довбик і вивів Мудрика віч-на-віч з Дімітрієвські, але переграти воротаря Михайло не зміг. А згодом ще небезпечніший момент був у Матвієнка, який головою пробивав після подачі кутового – суперника врятувала поперечка.


Надалі гості намагалися врятуватися від поразки, вдаючись переважно до дальніх ударів – постріли на 71-й та 73-й хвилинах від Барді та Адемі відповідно успіхом не увінчалися. За 5 хвилин «синьо-жовті» відповіли своєю пристрілкою від Мудрика, але і Михайло не зумів поцілити – пробив повз ворота.


На 81-й хвилині збірна України була близькою до того, аби подвоїти свою перевагу. Мудрик отримав м’яч на лівому фланзі, віддав у центр на Судакова, а той вчергове вирішив пробити здалеку. Після удару Георгія м’яч летів прямо під поперечку воріт Дімітрієвські, але голкіпер македонців в ефектному стрибку парирував м’яч у каркас воріт.


За 4 хвилини до кінця основного часу українська збірна організувала ще одну контратаку. Свіжого Яремчука вивели на оперативний простір, той стрімко увірвався у карний майданчик і завдав підступного удару в напрямку воріт – Дімітрієвські знову зіграв надійно.


Вже у компенсований час інтрига померла остаточно. Караваєв розвинув контратаку лівим флангом і, не отримавши підтримки від втомлених партнерів, вирішив пробити із дуже далекою дистанції. Голкіпер Дімітрєвські, схоже, не очікував такого розвитку подій, адже вийшов надто далеко і не зумів врятувати – 2:0.


Як наслідок, фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу збірної України, яка принесла нашій національній команді ще три очки у скарбницю.