13 жовтня 2023 13:21

Олександр БАБИЧ: "Припускаю, що гравці "Динамо" та "Шахтаря" перебувають не в найкращому моральному стані"

Тренер Олександр Бабич поділився очікуваннями перед матчем кваліфікації Євро-2024 між збірними України та Північної Македонії.


— Найголовніший поєдинок - завжди наступний. Впевнений, команда максимально сконцентрована на матчі проти Північної Македонії. Від нього залежатимуть перспективи подальшої конкуренції за вихід на Євро-24.


— Наскільки важким буде поєдинок проти македонців?


— Думаю, десь на рівні з грою проти італійців. Не забуваємо перший матч із ними — він був дуже непростий. Тоді точно зрозуміли, що ця команда може створити сюрпризи. Буде важка гра.


Що з позитивного можна відзначити в контексті збірної України?


— Більшість футболістів, які викликаються до збірної мають стабільну ігрову практику в своїх клубах. Особливо це стосується лінії оборони, і це добре.


На яких проблемах нашої збірної потрібно робити акцент зараз?


— Припускаю, що не в найкращому моральному стані перебувають гравці Динамо та Шахтаря. Гірники після перемоги в ЛЧ меншою мірою, а у Динамо після невдач в чемпіонаті — більшою. Також турбують мікротравми гравців.


Які фактори можуть принести нам бажану перемогу?


— Буду категоричним — надійна та організована гра в обороні. Впевнений, в атаці у нас будуть моменти. Рівень майстерності наших гравців атаки вищий за македонців. Але збірники мають розуміти, що все одно результат залежатиме від надійної та правильної гри в обороні. Це стосується всієї команди, а не лише захисників. Мова про верхній пресинг, наскільки команда буде правильно створювати штучні офсайди. Організована гра без мʼяча буде ключовою.


— Хто зіграє в рамці воріт?


— Цікавий вибір. Дуже добре, що всі три голкіпери мають досвід гри в єврокубках та, відповідно, під тиском. Так, вони припускаються помилок, але це нормально. Різника зараз навряд чи будуть розглядати як першого. Але я схиляюся до вибору Трубіна. Нинішній психологічний фон говорить на його користь, плюс робота ногами в початку атак і розіграші мʼяча все ж таки краща у виконанні Трубіна.