12 жовтня 2023 10:02

Клуби УПЛ провели робочу нараду із Комітетом арбітрів УАФ

Клуби Української Прем'єр-Ліги провели зустріч із Комітетом арбітром УАФ, керівником комітету Лучано Лучі та головним експертом з арбітражу Ніколою Ріццолі. Зустріч відбулася в онлайн-форматі за участі керівництва Української Асоціації футболу та Української Прем'єр-Ліги.


Основною темою зустрічі стало обговорення суперечливих ігрових моментів та їхній аналіз. Також клуби висловили свої побажання щодо подальшого діалогу з Комітетом арбітрів.

"Дійсно, відбулася робоча нарада за участі представників усіх клубів Української Прем'єр-Ліги та Комітету Арбітрів УАФ, за участі керівника комітету Лучано Лучі та головного експерта з арбітражу Ніколи Ріццолі. Сторони обмінялися думками стосовно якості арбітражу матчів чемпіонату України. Такі зустрічі дуже потрібні, маємо надію, що вони відбуватимуться на постійній основі. Колеги з комітету арбітрів продемонстрували, яким чином відбувається аналіз усіх матчів Української Прем'єр-Ліги. Це дійсно кропітка робота, кожен епізод розглядається, аналізується та заноситься в окремий файл.

Учасники наради розглянули та проаналізували ситуації за попередні тури, щодо яких у клубів виникали зауваження та запитання. Розмова була відверта, конструктивна, усі залишилися задоволені та подякували за цю роботу.

Також клубами було висловлено побажання, щоб робота Комітету Арбітрів була більш відкритою. Попередньо досягнуто домовленості, що відеорозбір матчів, який проводиться Комітетом Арбітрів, буде доступний на офіційних ресурсах Комітету", - розповів директор Української Прем'єр-Ліги Євген Дикий.


Фото - УПЛ