11 жовтня 2023 22:05
1

Офіційно. Український тренер очолив "Шериф" із Тирасполя

Український фахівець Роман Пилипчук став новим головним тренером молдовської команди «Шериф» із Тирасполя.


56-річний тренер в останньому сезоні керував словенською командою «Целє», з якою посів друге місце у чемпіонаті Словенії. Його команду випередила лише «Олімпія» Любляна.

До того у своїй тренерській кар'єрі Пилипчук працював у командах: Зоря Луганськ (асистент), шинник ярославль, Дачія Кишинів, балтика калінінград (асистент), динамо москва (асистент), Олімпік Донецьк, Спартак Юрмала, збірна Таджикистану (асистент, головний U-21), спартак москва (асистент), ахмат грозний (асистент), динамо мінськ, спартак-2 москва, олімп долгопрудний.


Днями керівництво «Шерифа» звільнило з посади головного тренера 58-річного італійського фахівця Роберто Бордіна, який працював із командою з початку січня 2023 року.

Таке рішення було ухвалено після розгромної поразки 0:6 від празької «Славії» у 2-му турі Ліги Європи. Декілька днів тимчасово виконував обов'язки головного тренера «Шерифа» 41-річний Віктор Михайлов із Молдови.

До початку великої війни навесні 2022 року «Шериф» із Тирасполя очолював український фахівець Юрій Вернидуб, з яким молдовська команда обіграла «Шахтар» та «Реал» у Лізі чемпіонів.


Фото - ФК «Шериф»

Яка чудова новина! Браво Тимощук Пилипчук! Ти мій герой!