10 жовтня 2023 17:54

"Усіх чортів, які були у нічному клубі, треба відправити на війну": Алієв жорстко відреагував на скандал з гравцями "Динамо"

Колишній гравець Динамо Олександр Алієв, який зараз несе службу в ЗСУ, ексклюзивно для sport-express.ua прокоментував порушення комендантської години молодими гравцями київського клубу, та розповів про стан Артема Мілевського.

Троє гравців Динамо U-19, Дмитро Кремчанін, Кирило Осипенко, Владислав Герич, відпочивали у нічному клубі «Бохо» під час комендантської години, та потрапили на відео журналіста Михайла Ткача, який робив розслідування для Української правди».


Динамо вже відреагувало на ситуацію, оштрафувавши порушників.


Редактор сайту sport-express.ua вирішив поговорити про цей скандальний момент із Олександром Алієвим, який тільки-но повернувся з фронту.


«Розслаблятися треба, ми не роботи, але робити це потрібно з розумом»


– Олександре, ви служите у ЗСУ, а молоді футболісти Динамо порушують комендантську годину та відпочивають у нічному клубі. Яка ваша думка з цього приводу?


– Я цього категорично не підтримую – що молодь відпочиває та веселиться під час війни, та ще й у нічних клубах. Я розумію, що можна випити і посидіти, якщо наступного дня вихідний, але зробіть це у квартирі чи ресторані.


Я зараз повернувся з фронту і бачу, як пацани сидять у підвалах та окопах. Вони захищають честь своєї країни. Молодь, яка ходить і веселиться у цей час, має згадати, що у нас триває війна. Так, розслаблятися треба, ми не роботи, але робити це потрібно з розумом, не у всіх на очах і не порушуючи комендантську годину.


– Якого покарання заслуговують гравці?


– Я б їх відправив на фронт, хай подивляться, в яких умовах перебувають наші військовослужбовці. Те саме стосується депутатів. Нехай на фронті спробують «боротися» з call-центрами. Наші військові – це справжні мужики, які у непростих умовах воюють та переживають за нашу країну та українців.


«Якщо мені вдасться їх побачити, то я поясню їм, що таке війна, можу і відео показати»


- Що має зробити президент Динамо по відношенню до гравців, які відпочивали в клубі в комендантську годину?


– Знаючи Ігоря Михайловича [Суркіса], я впевнений, він уже ухвалив правильне рішення. Він чудово знає, коли та де знаходяться його футболісти. Вони принизили і президента, і Динамо. Думаю, Михалич покарає цих гравців.


А якщо мені вдасться їх побачити, то я поясню їм, що таке війна, можу і відео показати. Це буде всім урок. Я вважаю, що усіх чортів, які були у «Бохо», не лише футболістів, треба відправити на війну, щоб вони не раділи та не веселились. Вони, мабуть, думають, що у Києві війна закінчилася. Ні, вона йде по всій країні!


– Знаю, що ви повернулися з фронту. Яка там ситуація, де ви були?


– В Ізюмі більш-менш спокійно, але я був не лише там. Також я їздив у Лиман та Сіверськ – там дуже гучно. Можна сказати, що ситуація не з найкращих. Я їжджу туди як військовослужбовець, а не волонтер, і намагаюся відвідати всіх хлопців, якщо є така можливість.


– Виходить видавлювати окупантів з позицій?


– На те ми й українці! Ми обов'язково видавимо російську нечисть із нашої землі. Але до кінця війни ще довго, тому не потрібно розслаблятись.


«Суркіс проплатив лікування Мілевського ще на десять днів»


– Як справи у вашого друга – Артема Мілевського?


– Слава Богу, Артему з кожним днем стає все краще і краще. Процес реабілітації йде повним ходом. Думаю, скоро його всі побачать і з ним все буде добре.
Динамо дуже допомагає. Ігор Михайлович [Суркіс] проплатив лікування Артема ще на десять днів. Ніхто його не забуває. Президент Динамо завжди питає про нього, ми завжди на телефоні, і я йому дуже за це вдячний.


– Бачив на сторінці Мілевського в інстаграмі з'явився репост вашого запису, де ви «передаєте вогняне привітання оркам». Артем сам веде свій інстаграм?


– Іноді йому вже дають телефон і він може щось виставити, але на жодні дзвінки він не відповідає.