9 жовтня 2023 12:03

Франческо БАРАНКА: "Детектор брехні для арбітрів буде кінцем світу, тому що це буде велика бійка, всі проти всіх"

Голова Комітету етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка розповів Tribuna.com розповів, чому він не підтримує ідею перевірки арбітрів на детекторі брехні.


«Інша справа – я чув пропозицію щодо детектора брехні. Що кожного разу, коли арбітр робить помилку – ходімо на детектор брехні. Тож наступного тижня, коли футболіст помиляється, я піду до нього і скажу: «Ходімо на детектор брехні». Розумієте, що це буде кінцем світу? Бо це буде велика бійка, усі проти всіх.

І хотів би сказати ще одну річ щодо детектора брехні. Ми єдина федерація у світі, яка виграла у CAS тричі справи щодо договірних матчів: справа «Олімпіка», справа [Тараса] Дурая і справа [Олександра] Севідова. Ми маємо велику повагу в CAS. І якщо ми підемо вперше в CAS і скажемо, що ми дискваліфікували арбітра на підставі детектора брехні – ми перестанемо бути частиною європейської футбольної спільноти. Це інша проблема», - сказав Баранка.

Президент «Кривбаса» Костянтин Караманіц на зустрічі власників клубів УПЛ запропонував запровадити детектор брехні для суддів.


Фото - УАФ