8 жовтня 2023 19:57

"Кістяк збірної – 9 динамівців". Кузнецов пояснив, чому насправді у заявці України U-19 немає гравців "Шахтаря"

Збірна України U-19 відправилась до Південної Кореї, де зіграє у товариському турнірі проти господарів змагань (10 жовтня), В’єтнаму (12 жовтня) та Марокко (15 жовтня).


У заявці збірної України немає жодного гравця Шахтаря. За інформацією вітчизняних ЗМІ, донецький клуб не відпустив футболістів через щільний графік.

Щоб дізнатись подробиці, сайт sport-express.ua зв’язався із Олегом Кузнецовим.

– Олеже Володимировичу, у заявці збірної України U-19 немає гравців Шахтаря. ЗМІ повідомляли, що донецький клуб не відпустив їх через щільний графік. Це правда?

– Абсолютно ні, такого не було. Збірна збиралася 5 жовтня, ми виїжджали до Варшави, а 6 числа вилітали до Південної Кореї. А Шахтар U-19 4 жовтня грав проти Антверпена в Юнацькій лізі УЄФА, тож гравці донецької команди суто логістично не змогли потрапити до збірної. До того ж, для в'їзду до Південної Кореї потрібно ставити візи.

Я сподіваюся, що у кваліфікації на Євро-2024 у листопаді вони нам допоможуть. Тож ніякого скандалу тут немає і не потрібно нічого роздувати.

– Окрім гравців Шахтаря, вам усіх вдалося викликати, кого ви хотіли бачити у збірній?

– На сьогоднішній день, так.

– Що очікуєте від турніру у Південній Кореї?

– Ми не зустрічалися півтора роки. Насамперед ми хочемо подивитися футболістів – у якому вони стані. До того ж, у команді багато новачків, нам потрібно буде сформувати кістяк. І сам турнір досить цікавий, суперники хороші.

– Навколо кого ви збираєтесь будувати команду?

– У нас дев'ять динамівців, тож це і є кістяк. Але на листопадову кваліфікацію я сподіваюся до нас приєднаються п'ять-шість гравців Шахтаря, як не змогли поахати на турнір в Південну Корею.


Фото: УАФ