6 жовтня 2023 10:40

Матч АЗ – "Легія" завершився скандалом. Затримано капітана польської команди, а тренера побили кийками

Скандалом завершився поєдинок Ліги конференцій "Аз Алкмар" - "Легія Варшава" (1:0). Проблеми в Алкмарі почалися ще до гри. Через заворушення біля входу на гостьову трибуну поліція застосувала сльозогінний газ. Деякі польські фанати проривалися на стадіон без квитків, ультрас навіть змогли відібрати у спецназу кілька палиць та перцевих балончиків. Один із офіцерів знепритомнів.


Після гри поліція та служба безпеки довго не випускала "Легію" зі стадіону, щоб безпечно вийшли інші гравці, персонал та журналісти. А коли команді відкрили шлях до автобуса, почалася нова сутичка.

Поліція атакувала гравців та навіть президента клубу. Тренер наказав терміново всім зайти в автобус, проте поліція висунула ультиматум: або обрані гравці - Жозуе Пескейра (капітан команди) та Радован Панков - покинуть автобус, або станеться напад, внаслідок якого всіх виведуть із автомобіля.

Тренер і керівник польської команди вирушили до Амстердама на таксі слідом за затриманими гравцями. Про це повідомили в консульстві Польщі в Нідерландах. Ситуація із затриманими ускладнюється тим, що затримані не поляки, а поліція не бажає надавати інформацію польському консулу. Спроби зв'язатися з консульствами Сербії та Португалії продовжуються.

Не лише гравці, а й персонал і навіть президент "Легії" Даріуш Міодускі зазнали нападу з боку голландських служб. Тренера з фізпідготовки Михала Кветневського побили поліцейськими палицями. На думку польських журналістів, голландські поліцейські порушили недоторканність співробітників та нетактовно обійшлися з делегацією "Легії".