5 жовтня 2023 17:19

Попри проблеми зі законом. Скандального гравця "Динамо" повернули до збірної Люксембургу

Як пише Luxembourg Times, Динамівець Жерсон Родрігес, якого звинувачують у нападі, повернувся до складу національної збірної Люксембургу з футболу, заявив у четвер тренер Люк Хольц напередодні двох важливих європейських кваліфікаційних матчів, незважаючи на триваючий судовий процес проти гравця.


Родрігес, який народився в Португалії, постане перед судом за численними звинуваченнями в нападах. У разі доведення провини страйкару може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років з можливістю подальшого покарання.

Юридичні проблеми Родрігеса не вплинули на несподіване рішення тренера збірної Люка Хольца відкликати гравця до національної збірної.

"Я не суджу про те, що хтось робить у своєму приватному житті або про те, що сталося кілька років тому. Я вважаю, що зараз діє презумпція невинуватості. Вироку не було, і я не дозволяю собі грати роль судді в цій справі і приймати рішення, які не належать до моїх повноважень", - сказав Хольц на прес-конференції в четвер, коли він оприлюднив склад для майбутніх ігор європейської кваліфікації.

Рішення повернути Родрігеса на поле було прийнято після того, як гравця відсторонили на останні три гри через погану командну дисципліну, і Хольц сказав, що його майбутній вибір буде малоймовірним.

"Ми знаходимося в ситуації, якої ніколи раніше не було, тому що у нас є шанс вийти у фінал. Тому ми починаємо з нуля. Я хочу дати кожному можливість допомогти команді", - сказав наставник.


Колишня партнерка Родрігеса Емілі Боланд звинуватила футболіста у фізичному насиллі. Колишня міс Люксембург і впливова особа в соціальних мережах стверджує, що Родрігес вдарив її по обличчю минулого листопада.

Це звинувачення викликало громадський резонанс після того, як Боланд опублікував про це в Instagram у травні 2023 року, а Родрігес тоді заперечував будь-які правопорушення.

На додаток до звинувачень, пов’язаних із нападом, Родрігеса також звинувачують у словесній образі поліцейських під час того самого інциденту, нібито використовуючи принизливу лексику.

Його звинувачують у другому звинуваченні в нападі в інциденті, що стався влітку минулого року, коли він нібито вибив людині зуб. Третій випадок нібито тілесних ушкоджень відноситься до 2019 року.

У двох із трьох випадків фізичні напади, як повідомляється, призвели до того, що жертви втратили працездатність, що додало обтяжуючих обставин до звинувачень. Кримінальний кодекс Люксембургу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років за такі злочини з подальшим посиленням покарання за особливо тяжкі випадки.


Нагадаємо, що Жерсон виступає на правах оренди за турецький "Сівасспор".