5 жовтня 2023 08:04

"Це був не футбол, а фільм-катастрофа!". Фанати "Антверпена" в шоці від гри з "Шахтарем"

Бельгійці шоковані поразкою від "Шахтаря". Перед матчем багато хто побоювався того, що "Антверпен" знаходиться не в найкращій ігровій формі, тому припускали, що матч може завершитися внічию 0:0 або 1:1. Точно можна сказати, що ніхто не очікував на таку гру ні від "Антверпена", ні від "Шахтаря".


Бельгійці не стали хвалити український клуб, скоріше писали про те, що їхня команда забагато помилялася і сама подарувала цю перемогу "Шахтарю". Також були й ті, хто не зрозумів рішення арбітра зарахувати третій гол "гірників", адже у тому епізоді був фол з боку гравця "Шахтаря".


Ostvogels: Здається, що Ван Боммелю час задуматися про відставку. Команда грає дуже погано, дуже багато дитячих помилок в обороні, футболісти ніби не розуміють, хто має чим займатися на полі. "Шахтар" не має якихось неймовірних гравців в атаці, там багато посередніх гравців, але навіть вони змогли нам сьогодні тричі забити гол. Це і є робота тренера, налагодити чітку гру в обороні. На жаль, щось зламалося у команді, винен у цьому Ван Боммель.


Smets: Після жеребкування всі розуміли, що "Антверпен" має мало шансів на плей-оф Ліги чемпіонів. "Барселона" - неймовірна команда. "Порту" - постійний учасник єврокубків, команда із величезним досвідом та сильними гравцями. Друге місце можна було б зайняти лише в тому випадку, якби вдалося двічі виграти у "Шахтаря". Тепер уже настав час забути про Лігу чемпіонів і мріяти хоча б про третє місце в цій групі.


Wouters: Бельгійський футбол деградує. "Генк" зганьбився в єврокубках, особливо в Лізі чемпіонів. "Гент" постійно помиляється в матчах зі слабкими суперниками, "Брюгге" у затяжній кризі, як і "Андерлехт". Тільки "Юніон" мені зараз подобається. "Антверпен", на жаль, теж виглядає жахливо в єврокубках, особливо на рівні команд із Ліги чемпіонів.


Boone94: Нереалізований пенальті на останній хвилині матчу – немов вишня на торті. Коли все складається не так, як хотілося б, тобі дарують надію на позитивний результат... І ось, капітан б'є повз ворота з 11-метрової позначки. Не воротар відбив, навіть не влучив у перекладину чи штангу, а саме пробив дуже погано. Вибачте, але якщо капітан команди у вирішальний момент так погано виявив себе, це і є показник того, в якому зараз стані команда. На жаль, далі буде гірше для "Антверпена".


Devlieghere: Давно не бачив, що наші футболісти припускалися стільки помилок. І це ж не матч із "Барселоною", а із "Шахтарем", який теж у кризі. Захисники "Антверпена" просто подарували українцям цей неприємний підсумковий результат.


Plessers: "Шахтар" грав погано, найдурніший вчинок Степаненка – це показник рівня сучасного "Шахтаря". На жаль, "Антверпен" грав ще гірше! Набагато гірше! Наш клуб не просто аутсайдер групи, я б сказав більше та жорсткіше… "Антверпен" - найгірша команда Ліги чемпіонів цього сезону. Хтось може зі мною не погодитись, але це правда, сумна та образлива, але правда.


Arne: Можна лаяти Тобі за нереалізований пенальті. Він справді погано пробив, він навіть не влучив у ворота, а це завжди ганьба для футболіста. Але в мене інше питання: чому пенальті у вирішальний момент б'є не форвард чи бодай півзахисник, а захисник? Невже ні в кого не вистачило сміливості взяти на себе відповідальність? Що ж це за команда така, де форварди не хочуть бити пенальті?


Sander77: Цей результат говорить не лише про слабкість "Антверпена", а й про низький рівень бельгійського футболу. Якщо чинний чемпіон так зганьбився в єврокубках, то чого чекати від решти команд? Після поразки від "Барселони" всі закликали не поспішати та почекати на гру з "Шахтарем". Зачекали. Побачили чергову ганьбу у виконанні нашої команди. Що тепер говоритимемо?


Timmer: Це Ліга чемпіонів. Ось що буває, коли вирішив поставити автобус у другому таймі. Щоб ставити автобус, потрібно бути впевненим у надійності своїх гравців та воротаря. Замість того, щоб забити українцям ще Ван Боммель вирішив "засушити" гру, як він це любить робити в чемпіонаті Бельгії. Можливо, це спрацювало б, якби не огидна гра наших захисників.


Neven: Коли українці забивали третій гол, то форвард "Шахтаря" сфолив у нашому штрафному майданчику, вдаривши захисника по нозі. Так, потім уже була помилка воротаря та дурний гол. Але якщо на матчах є VAR, то як можна не побачити порушення правил? Потім показували повтори, і все було добре видно. Арбітри довго радилися, але чомусь головний рефері навіть не подивився особисто на повтор. Дуже дивне рішення.


Sennee: Коли ти виграєш 2:0, потрібно не розслаблятись, а намагатися збільшити перевагу. На жаль, щось не так із "Антверпеном". Минулого сезону такий матч ми без проблем виграли б. Цього сезону команда так боїться упустити перемогу, що це змушує гравців постійно помилятися. Три голи від "Шахтаря" – це надто багато. Це не той клуб, якого ми мали б боятися.


De_Clerck: З одного боку, попереду ще 4 матчі та рано здаватися. У Лізі чемпіонів і не такі чудеса відбувалися. З іншого боку, команда грає настільки погано, що ми можемо усі 6 матчів програти! Усі чекали з нетерпінням Лігу чемпіонів, сподіваючись на диво від "Антверпена", але тепер я розумію, що наш клуб скоріше випадково опинився на цьому рівні.


Intebin: Навіть якщо "Антверпен" програє всі 6 матчів, я все одно пишатимуся командою. Так, у нас бідний та скромний клуб, особливо на рівні Ліги чемпіонів. Але ми вже зробили диво, коли потрапили до групового раунду. Давайте віритимемо до останнього в успіх "Антверпена". Попереду ще 4 матчі, все залежить від нас.


Huys: Фантастичний матч. Прикро, що ми програли, але сьогодні всі побачили справжню Лігу чемпіонів. Це турнір, у якому потрібно грати на високому рівні усі 90 хвилин. Ми поки що цього не усвідомили, тому втратили перемогу. Але це цінний досвід для "Антверпена". Все найкраще для нас буде попереду.


Van_Durme: Замість кращого матчу в сезоні ми побачили найгірший матч "Антверпена" цього сезону. Навіть коли ми грали з "Барселоною" та програли 0:5, було не так прикро. Там зовсім інший рівень футболістів, там зірки світового рівня. А грати так погано проти "Шахтаря" – це вже зовсім інша річ.


Lenvin: Третій гол "Шахтаря" не можна було зараховувати. Дуже шкода, але навіть VAR не змінив того, що арбітри помиляються. Рефері приймають рішення на підставі якихось емоцій, але це неправильно. Було очевидне порушення правил, коли гравець "Шахтаря" вдарив по нозі нашого гравця. Як можна було цього не помітити? Не вважаю, що арбітри спеціально намагалися витягнути українців, просто "людський фактор" вплинув на результат матчу.


Godt: "Антверпен" отримав багато грошей від УЄФА за попадання до групового етапу Ліги чемпіонів. Але хіба ми використали ці гроші на посилення команди? Ні. Керівництво клубу вирішило, що в нас і так потужний склад. Ось і результат. Мені шкода Ван Боммеля, бо крайнім буде він, а не спортивний директор, чи хто там відповідає за трансферну політику клубу.


Engelegen: Співчуваю команді. Втратити перемогу в такому матчі. Пропустити три голи від такого суперника… Поразка – це жахливо, бо "Антверпен" заслужив сьогодні виграти. Нехай навіть зіграти внічию. Але не програти. Боюся, що тепер команда може потрапити до психологічної ями.


Sarens: Два капітана команд – два головні невдахи матчу. Один зробив дурний фол наприкінці гри і сам усе зрозумів. Другий не зміг реалізувати пенальті на останній хвилині. Для мене капітан команди – це людина, за якою можна судити стан команди. Завжди футболісти капітанами обирають лідерів, найкращих гравців. Якщо це були лідери, то що говорити про решту гравців.


Terroyen: То був не футбол, а голлівудський фільм-катастрофа! Стільки помилок у матчі групового етапу Ліги чемпіонів – це просто неприпустимо. Помилялися обидві команди, помилялися дуже сильно і навіть безглуздо. "Антверпен" мене розчарував, особливо у другому таймі. Ми грали справді погано, але й "Шахтар" сьогодні не заслужив на перемогу.