3 жовтня 2023 08:19

Може повторитися історія з Циганковим: спортивний лікар пояснив ранню заміну Мудрика у матчі з "Фулхемом"

Півзахисника збірної України та Челсі Михайла Мудрика було замінено після першого тайму поєдинку сьомого туру англійської Прем'єр-ліги з Фулхемом (2:0).

Михайло Мудрік вийшов в основі на матч із Фулхемом, забив гол і був замінений у перерві.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк припускає, що заміна українця в перерві була вимушена, оскільки мав усі ознаки травми.


«Проаналізувавши останні хвилини першого тайму, можна припустити, що в українця травма. Вперше він припинився та почав перевіряти кріплення чотириголового м'яза на 43:15. Це видно на одному з відео, як він правою рукою натискає на стегно спереду.


На 43:55 через пару секунд на повторі видно, як під час атаки господарів поля Мудрик розтягує м'язи стегна, намагаючись визначити і локалізувати місце травми. У період із 43 хвилини до свистка на перерву Мишко не зробив жодного ривка чи прискорення».


Фахівець зазначає, що заміну Мудрика зробили найімовірніше з метою зберегти українця, щоб не посилювати травму.

«Щойно пролунав свисток, Почеттіно підійшов подякувати Мишкові, той відреагував, а потім знову правою рукою перевірив те саме місце кріплення правого чотириголового м'яза стегна.


Можна припустити, що український вінгер таки щось відчув, а заміна ця – це так звана precaution – щоб не зробити гіршою».


Також Бабелюк заявив, що ситуація із Михайлом схожа на історію з вінгером Жирони Віктором Циганковим, який також сам попросив заміну у грі з Реалом (0:3).


«Є всі шанси, що повториться історія Циганкова, який вчасно відреагував на проблему, яка все ж таки не вберегла його від травми, але не зробила її складнішою», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.