2 жовтня 2023 09:11
2

"Чули, що Луческу сказав після гри з "Бешикташем"?". Окодува пояснив, чому не заграв у складі "Шахтаря"

Колишній нападник київського Арсеналу та Шахтаря Еммануель Окодува відверто розказав, чому в нього не вийшло закріпитися у складі «гірників» і роль в цьому тодішнього наставника донецької команди Мірчі Луческу.


Еммануель Окодува вважає, що його кар’єра у Шахтарі не склалася виключно через Мірчу Луческу, бо румунський фахівець мав і має упереджене ставлення до африканських футболістів.

«У нього (Луческу, – прим.) я зіграв лише декілька ігор і все. Просто треба було зізнатися в тому, що він любить бразильських футболістів. Якби я був би бразильцем, то грав би більше.

Потрібно у нього запитати, чому він до всіх інших ставився не так добре. Ви ж чули, що він сказав після гри з Бешикташем (матч кваліфікації Ліги конференцій 2023/2024 Динамо – Бешикташ 2:3, – прим.)? Він сказав, що грав проти збірної Африки! Це ненормально взагалі», – розповів Окодува в інтерв’ю «Українському футболу».

За час ігрової кар’єри в Україні Еммануель Окодува встиг пограти за полтавську Ворсклу, київські Арсенал, ЦСКА та Динамо, донецькі Шахтар та Металург, а також аматорський клуб Сокіл.


Також свого часу нігерієць грав на росії за тамтешню Кубань: 15 поєдинків, один гол.


В Європі Окодуда нетривалий час виступав у складі бельгійського Жерміналя: п’ять матчів.
"Він сказав, що грав проти збірної Африки!"
--------------------
Странная реакция. Если бы Луческу сказал, что "играли против сборной Европы", то прозвучало бы это как "играли против очень сильной команды". А фраза "играли против сборной Африки", прозвучала для Окодувы как что-то неподобающее. Почему?
Ну на рахунок нападників хз , бо грав Агахова , а от про африканських гравців захисників Луческу дійсно говорив , що вони гівно ( коли тілтки прийшов в ДК , то на питання чому не грає Кадірі , сказав , що африканським гравці в обороні не вміють грати )