1 жовтня 2023 21:55

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Ми нікого не купуватимемо з чемпіонату України"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Олександрією".


- Ви говорили про травму Ваната. Сьогодні він зіграв. Наскільки вона була серйозною та заважала йому сьогодні?

- Так, він був травмований. Два дні розпочав заняття у загальній групі. Ми мали час подивитися, готовий він чи ні.


- Третя гра закінчується перемогою з рахунком 4:2. Чи бачите в цьому якусь закономірність?

- Проблема у тому, що ми багато пропускаємо. Пропускаємо після стандартів. Припустимо елементарні помилки. Потрібно краще працювати над цими моментами. Так, ми пропускаємо, але й забиваємо багато м'ячів. Ми добре розпочали сьогоднішній матч і добре закінчили. У середині гри був зовсім той темп, який хотілося бачити.


Зараз із нашого чемпіонату їдуть багато легіонерів. Багато якісних українських гравців переїжджає до європейських чемпіонатів. Більшість команд на одному рівні. Через це важко грати проти них. Усі хочуть забивати та перемагати. Усі мають високу мотивацію. Кожна команда може обіграти будь-яку команду. Тому сьогоднішня перемога є важливою для нас.

- Зараз "Шахтар" не у найкращій формі, і це шанс для "Динамо" вийти на перше місце.


– Нас не цікавить "Шахтар", як і інші команди. "Зоря" та СК "Дніпро-1" мають свої проблеми. Нас цікавить свої ігри. Добре підготувалися до "Олександрії" та перемогли.

- Можливо, чи є якісь українські гравці з інших команд, за якими стежить "Динамо"?


- Якщо у цих команд є добрі гравці, вони їх не продадуть. Ми не купуватимемо нікого з чемпіонату України. Як правило, хороші гравці їдуть за кордон за великі гроші. Ми можемо робити навпаки. У нас багато якісної молоді. Ми самі можемо посилювати чемпіонат України. Скорко та Шулянський – наші вихованці, які сьогодні грали проти нас.