1 жовтня 2023 11:36
1

Йожеф Сабо про ван Леувена: "Одним рішенням зруйнували і "Шахтар", і "Зорю"

Колишній тренер «Динамо» та збірної України Йожеф Сабо сказав, що вважає помилковим рішення призначити Патріка ван Леувена головним тренером «Шахтаря». Нідерландський фахівець раніше тренував «Зорю»

«Це катастрофа! Там не лише у ван Леувені проблема. Здається, що гравці в «Шахтарі» злетіли і зарозумілися, вважаючи, що вони найкращі в Україні.


Після того, як пішли Йовичевича, у «Шахтаря» не виходить нічого. Ван Леувен нічого не може вдіяти. Виходить так, що одним рішенням зруйнували і «Шахтар», і «Зорю», бо луганську команду після відходу голландця теж лихоманить.


Взяли багато нових гравців, які ще не влилися у команду. Можливо, ван Леувен дає велике навантаження, що гравці просто ніякі. У захисті взагалі жах. Підписали гравців з ім'ям, але вікових, це Чигринський та Ракицький, які втратили швидкість. І Степаненко вже у віці, а заміни йому немає.


Також «Шахтар» не має центрального нападника, який постійно навантажує захисників і весь час відкривається. Сікан не тягне, він слабенький.


Я бачу, що за голландця «Шахтар» не має ігрової дисципліни. Буває, що суперник атакує, а гравці донецької команди просто стоять та дивляться. Ну що це таке? Подивіться на Циганкова у «Жироні», не рахуючи вчорашнього матчу з «Реалом». Його навчили і атакувати, і захищатись. У «Динамо» він такого не робив. А у «Шахтарі» так ніхто не грає – футболісти стоять і дивляться, як противник атакує.

Окрім цього, ван Леувен міг посадити гравців великими навантаженнями. Ми з Лобановським постійно розбирали цей аспект, якщо гравців загнали великими навантаженнями, їх треба вміти витягувати, а голландець, мабуть, цього не може.


Я здивувався, коли звільнили Йовичевича. «Шахтар» за нього став чемпіоном, у Європі непогано виступав. Хорват говорив українською, і атмосфера в команді за нього була супер, це було видно. Значить, щось сталося всередині клубу. Думаю, щось нашептали у вухо Ахметову, бо лише президент може ухвалити таке рішення.


Йовичевич працював дуже добре, був результат, тому, я вважаю, що він сильніший. Коли брали ван Леувена, то казали, що він своя людина, працював в академії «Шахтаря». Але академія та перша команда – це різні речі. Потрібно вміти складати навантаження. У «Шахтарі» відбувається щось не те», – сказав Сабо.

Раніше «Шахтар» поступився «Ворсклі» (1:2) у матчі 9-го туру УПЛ.

Адмін динамоманіі знов у запої ? Які 0:1 від Ворскли ?))