29 вересня 2023 09:19

Іван ГЕЦЬКО: "Навіть якщо збірна України не потрапить на фінальний турнір до Німеччини, ніхто Реброва за це не звинувачуватиме"

Колишній нападник збірної України Іван Гецко розповів про перспективи Сергія Реброва у національній команді.


– Я думаю, передчасно зараз робити якісь висновки. Ребров лише прийшов у команду. Він нічого ще не зробив і не змінив. Поки що збірна йде на старому багажі, який був до нього. Те, що з'явилися нові люди в тренувальному штабі, у принципі, на все цього чекали. Тренерський штаб у нього, скажімо так, не найвищого класу. Говорити, що Ребров та його команда зробила якийсь серйозний внесок, я б поки не став.

Враження від ігор збірної у мене подвійне. З одного боку, набрали максимум очок із Північною Македонією та Мальтою – молодці, все класно. Але ці дві перемоги далися команді дуже важко. Серйозний іспит у вересні з Англією та Італією приніс лише одне очко.


- І які перспективи у збірної Реброва?


– Футболісти у збірній у нас непогані. Завдання – їх згуртувати, налаштувати на те, щоб вони розуміли, що можуть грати не гірше за англійців та італійців. Що вони їм ні в чому не поступаються. Багато хто з них грає у хороших європейських клубах – це важливо.


Звісно, хотілося, щоб вони зачепилися за путівку на чемпіонат Європи-2024. Розуміємо, які конкуренти. Але навіть якщо ми не потрапимо на фінальний турнір до Німеччини, ніхто Реброва за це не звинувачуватиме. Зрозуміло, що йому потрібен час. Але якщо він зробить диво, то йому честь і хвала. Значить, це той тренер, який нам був потрібен.


За потенціалом у нас одна із найкращих збірних за всю історію України. Є 5-6 гравців, кістяк нашої молодіжної збірної на підході до національної команди. Вони у добрій формі, мають постійну ігрову практику у своїх клубах. Надалі це лідери національної збірної.


Фото - ФК "Чорноморець"